VIDEO Barna: Obiectivul USR și PLUS este să creeze o forță care să câștige alegerile, să propună președintele și premierul

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, duminică, într-o conferință de presă la Sibiu, că obiectivul USR și PLUS este să creeze o forță care să câștige alegerile, să propună președintele și premierul. El a precizat că decizia privind alianța celor două partide se va lua pe 2 februarie, pentru că imediat va trebui începută strângerea celor 250.000 de semnături necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare din luna mai, relatează G4Media.ro.

Dan Barna a precizat că se poartă negocieri cu PLUS, partidul condus de Dacian Cioloş, pentru a încheia o alianţă. El a amintit că forurile de conducere ale USR şi ale PLUS vor decide, în şedinţe programate în 2 februarie, dacă şi în ce condiţii se va forma o alianţă.

„Această posibilă alianță va câștiga alegerile europarlamentare“, a susținut Barna. El a menționat că foarte importantă este prezența cât mai mare la vot și a făcut apel la cetățeni să meargă la vot.

„Obiectivul comun al USR şi al PLUS este de a crea o forţă politică care să câştige alegerile din 2020, care să propună un premier, un preşedinte, care să propună o alternativă consistentă pentru România. În acest moment, în mod concret, vorbim despre alianţa pentru europarlamentare, iar obiectivele sunt cele pe care vi le-am menţionat. Strict tehnic, discuţia nu trece de europarlamentare pe criterii practice, dar obiectivele sunt acelea ca această alianţă să guverneze România în 2020”, a mai spus Ban Barna.

„Dacă această alianță nu are loc, noi suntem convinși că USR are potențialul să devină a doua forță politică a României“, a mai declarat liderul USR.

El a confirmat că, potrivit sondajelor de opinie care creditează USR la 12%, partidul ar putea obține 4 locuri de eurodeputați

”26 mai este ziua în care cei care ne-au făcut de râs la Bruxelles, europarlamentarii PSD, îşi vor face bagajele pentru a se întoarce acasă. Pentru acest obiectiv, USR a alocat resurse financiare şi experienţe şi profesionalism”, a mai declarat Dan Barna.

Surse din cele două partide au declarat pentru G4Media.ro că ambele formațiuni înclină pentru varianta de liste comune, situație în care ar avea mai multe beneficii politice.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară