VIDEO Bilanțul atentatului SINUCIGAȘ de la Manchester a crescut la 22 de morți și 59 de răniți. Printre victime sunt și copii

VIDEO Bilanțul atentatului SINUCIGAȘ de la Manchester a crescut la 22 de morți și 59 de răniți. Printre victime sunt și copii

 UPDATE/Autoritățile britanice au confirmat că a fost vorba de un atac sinucigaș. A fost un singur atacator, care a și murit. O explozie care a avut loc la Manchester Arena, după un concert al Arianei Grande, a provocat moartea a 22 de persoane şi rănirea altor peste 50, anunţă BBC. Incidentul este tratat de poliţie ca un atentat terorist. Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României). May a anulat evenimentele de campanie de marţi. ”O sursă conservatoare a declarat pentru The Press Association că premierul a suspendat campania în vederea alegerilor generale”, a anunţat marţi Sky News.

10:41: Statia Victoria Coach din Londra a fost inchisa temporar din cauza unui pachet suspect.

10:00: Klaus Iohannis, mesaj pe Twitter: "Revoltat si intristat de vestile teribile din Manchester. Gandurile noastre se indreapta catre victime si cei apropiati lor. Solidaritate cu Marea Britanie."

9:24: Politia din Manchester: "Prioritatea noastra este sa stabilim daca atacatorul facea parte dintr-o retea (terorista - n.red.)".

9:22: Politia din Manchester crede ca autorul atacului este un atentator sinucigas care a murit in timpul exploziei.

9:21: 22 de morti si 59 de raniti, cel mai recent bilant - Politia din Manchester. (The Guardian)

9:20: Seful Politiei din Manchester confirma ca printre victime se numara si copii.

UPDATE 09:14 - Bilanţul atentatului de la Manchester a crescut la 22 de morţi

Bilanţul atentatului de la Manchester Arena a crescut de la 19 la 22 de morţi, a anunţat poliţia din oraş, relatează BBC News.
UPDATE 09:00 - Corbyn a vorbit la telefon cu May după explozie şi au convenit să suspende campania electorală

Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn a anunţat marţi că a convenit împreună cu premierul Theresa May, şefa partidului Conservator, să suspende campania electorală până la noi ordine, relatează The Associated Press.

Corbyn s-a declarat ”îngrozit” de evenimentele de la Manchester şi a spus că se gândeşte la familiile şi prietenii celor care au fost ucişi şi răniţi.

Evenimentele de campanie în vederea alegerilor anticipate de la 8 iunie sunt astfel suspendate, în contextul în care Marea Britanie examinează incidentul şi consecinţele lui.

Corbyn a precizat că a discutat cu May după explozie.





Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...