VIDEO Bulgaria... La ei a și murit unul...

VIDEO Bulgaria... La ei a și murit unul...

Isteria prețurilor, total nejustificată potrivit autorităților, a cuprins și Bulgaria. La magazinele din mai multe orașe s-au creat cozi imense, iar oamenii s-au îmbrâncit pentru a cumpăra ulei de floarea-soarelui mai ieftin.

Incidentele, semnalate în orașe precum Burgas, Vidin, Vrața și chiar Sofia, au avut loc după ce un lanț de magazine a anunțat promoții. Astfel, după ce isteria legată de posibila lipsă a uleiului a făcut ca prețul să crească la 5,50-6,50 leva pentru un litru, magazinul respectiv a anunțat că îl vinde cu 2,99 leva (echivalentul a 1,53 euro).

Din cauză că oamenii au devenit violenți, a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

În Burgas, după ce a stat mai multe ore la o coadă de 500-600 de metri, un bărbat de 77 de ani a decedat. Acestuia i s-a făcut rău chiar când ajunsese lângă paleții cu ulei.

”Omul a murit în magazin. L-au împins și i s-a făcut rău. A fost o nebunie. Oamenii au spus că a căzut, s-a învinețit și a murit. Coada era imensă”, a povestit o clientă.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma autopsiei.

„În Ucraina se luptă pentru libertate. În Bulgaria se luptă pentru uleiul de floarea-soarelui”, a titrat presa de la Sofia.

Isteria continuă deși autoritățile au dat asigurări că în Bulgaria există cantități uriașe de ulei de floarea-soarelui.

”Avem semințe de floarea-soarelui pentru producția de ulei pentru încă patru ani și jumătate”, a declarat vicepremierul și ministrul Economiei și Industriei Kornelia Ninova, la începutul acestei săptămâni. Ea a avertizat că în aceste condiții, tocmai cererea mare va duce la creșterea prețurilor, potrivit Digi24 .


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...