VIDEO Ce mai urmează?/Patru aeronave au fost în misiune deasupra Mării Negre „cu ochii” pe Flota Rusiei

VIDEO Ce mai urmează?/Patru aeronave au fost în misiune deasupra Mării Negre „cu ochii” pe Flota Rusiei

Aliații României din NATO au trimis, în numai 24 de ore, patru aeronave deasupra Mării Negre. Unele au intrat prin spațiu aerian al României, altele au venit prin Bulgaria. Un Boeing Poseidon spionează, aproape zilnic, deasupra Deltei Dunării.

Monitorizarea spațiului aerian din ultimele 24 de ore arată o activitate aeriană intensă în spațiul aerian al României, dar și al Bulgariei. Patru aeronave au fost în misiune deasupra Mării Negre încercând să adune informații despre mișcările pe care le efectuează Flota Mării Negre a Rusiei.

De asemenea, o aeronavă și-a continuat misiunea sa aproape zilnică de monitorizare a Deltei Dunării și a graniței României cu Ucraina. Nava zboară zilnic pe ruta Tulcea - Sigonella, Italia.

„În această dimineață, un USAF Northrop Grumman RQ-4B "Global Hawk" s-a întors la NAS Sigonella după o misiune în partea de est a Mării Negre.

În cursul dimineții, un Boeing P-8A al USNavy a efectuat o misiune SIGINT de rutină, orbitând deasupra Deltei Dunării, în timp ce după-amiază, două mijloace și-au desfășurat misiunile în zonă: un Gulfstream E.550 CAEW al Forțelor Aeriene italiene și un Boeing RC-135W al RAF”, potrivit portalurilor de monitorizare a spațiului aerian.

Ce fac aceste avioane și drone?

Newsweek.ro a scris despre vehiculele aeriene fără pilot USAF Northrop Grumman RQ-4B „Global Hawk” cu sediul în Sigonella, ce desfășoară misiuni peste estul Ucrainei sau peste Marea Neagră.

Aceste drone efectuează misiuni obișnuite în largul Crimeii, dar au efectuat și misiuni de supraveghere deasupra Georgiei, nu departe de granițele cu Armenia și Azerbaidjan.

Boeing P-8 Poseidon este o aeronavă americană de patrulare maritimă și de recunoaștere dezvoltată și produsă de Boeing Defense, Space & Security și derivată din avionul civil Boeing 737-800. A fost dezvoltat pentru Marina Statelor Unite.

P-8 operează în rolurile de luptă antisubmarin (ASW), de luptă antisuprafață (ASUW) și pentru a culege informații, supraveghere și recunoaștere (ISR). Acesta este înarmat cu torpile, rachete anti-navă Harpoon și alte arme, poate opera împreună cu alte mijloace, inclusiv cu vehiculul aerian fără pilot (UAV-drone).

Avioane de spionaj în vecinătate

Gulfstream E 550 este un avion de onitorizare a mișcăcrilor inamice. Are un sistem radar multibandă de avertizare timpurie și control aeropurtat (AEW&C) dezvoltat de Israel Aerospace Industries (IAI) și Elta Electronics Industries din Israel. Obiectivul său principal este de a furniza informații pentru a menține superioritatea aeriană și de a efectua supravegherea. Sistemul este în prezent în serviciu în Israel, Italia și Singapore.

Boeing RC-135 este o familie de aeronave de recunoaștere de mari dimensiuni construite de Boeing și modificate de mai multe companii, printre care General Dynamics, Lockheed, LTV, E-Systems și L3 Technologies, și utilizate de Forțele Aeriene ale Statelor Unite și de Forțele Aeriene Regale pentru a colecta,l analiză și diseminare a informațiilor aproape în timp real la fața locului.

Flota Mării Negre este compusă din peste 50 de nave ale Rusiei, dar mult mai puține sunt active.


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...