VIDEO Ce se întâmplă oare? Alți 28 de oficiali ai serviciului secret din Ucraina ar putea fi demiși

VIDEO Ce se întâmplă oare? Alți 28 de oficiali ai serviciului secret din Ucraina ar putea fi demiși

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus luni seară că evaluarea angajaților de la Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă și că este luată în considerare demiterea a 28 de oficiali, din direcții și niveluri diferite, argumentând „performanță nesatisfăcătoare”.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Anunțul vine după ce Zelenski a cerut parlamentului să-l demită pe șeful SBU Ivan Bakanov, după ce pe 18 iulie adjunctul biroului prezidențial Andrii Smirnov a spus că procurorul general Iryna Venediktova și șeful SBU Ivan Bakanov nu au fost demiși, ci suspendați temporar pentru anchetă.

Ivan Bakanov – care a fost responsabil de serviciul de securitate de stat cu 30.000 de persoane, SBU, din 2019 – și procurorul general, Irina Venediktova, care a condus investigațiile privind crimele de război, au fost suspendați din cauza acuzațiilor că au eșuat să contracareze infiltrația rusă.

Zelenski a mai spus în discursul său zilnic „forțele armate ale statului nostru au reușit să provoace pierderi logistice importante invadatorilor”.

„Este din ce în ce mai greu pentru armata rusă să dețină poziții pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanților, identificăm și neutralizăm colaboratorii. Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate orașele și satele noastre. Singura întrebare este timpul. Și cât timp durează, nu uitați să oferiți informații și sprijin emoțional oamenilor noștri din zonele ocupate”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale