VIDEO Cel puţin 350 de oameni au murit în alunecările de teren din Afganistan

VIDEO Cel puţin 350 de oameni au murit în alunecările de teren din Afganistan

Misiunea ONU în Afganistan a prezentat de curând aceste cifre precizând totodată că mii de case au fost îngropate în noroi după ce o secţiune importantă a unui munte s-a prăbuşit.

„Numărul celor care şi-au pierdut viaţa este de cel puţin 350 de persoane, însă bilanţul ar putea creşte în zilele următoare”, a precizat misiunea ONU în Afganistan.

Dezastrul natural vine pe fondul ploilor torenţiale din regiune, care par să fi pus stăpânire pe zonele de nord şi est din Afganistan. Circa 150 de persoane au murit în inundaţii, mai precizează sursa citată.

Numărul celor dispăruţi ar putea ajunge la 2.000 - 3.000 de persoane, conform misiunii ONU în Afganistan.

Un ofiţer de Poliţiei din Badahshan a declarat reporterilor BBC că un sat întreg - Hargu - cu circa 215 familii, a fost înghiţit de către pământul şi rocile surpate dintr-un munte. Acesta a mai precizat că este puţin probabil ca cineva să reuşească să se salveze de sub dărâmături.

Potrivit guvernatorului provinciei Badahshan, autorităţile locale nu dispun de echipamente de salvare suficiente şi a făcut apel pentru a primi cât mai multe lopeţi. „Este fizic imposibil să putem căuta supravieţuitori. Nu avem destule utiliaje, nici măcar lopeţi”, a declarat guvernatorul Shah Waliullah Adeeb, pentru AP.

Mai mulţi locuitori din regiunile învecinate cu provincia Badahshan au fost evacuaţi pe fondul temerilor că noi alunecări de teren s-ar putea produce încă o dată.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

3 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

4 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

5 Radioul Ministerului Apărării din Rusia: „În Moldova, oamenii au un singur rinichi pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”