VIDEO Ciclism: Belgianul Tim Merlier a câştigat la sprint etapa a 2-a din Turul Italiei

VIDEO Ciclism: Belgianul Tim Merlier a câştigat la sprint etapa a 2-a din Turul Italiei

Ciclistul belgian Tim Merlier (Alpecin) a câştigat duminică la sprint etapa a 2-a din Turul Italiei, desfăşurată pe distanţa de 179 km în provincia Piemont, între Stupinigi, aproape de Torino, şi Novara, transmite AFP.

Cronometrat în 4 h 21 min 09/sec, Tim Merlier a fost urmat de campionul european, italianul Giacomo Nizzolo. Pe locul 3 s-a clasat alt italian, Elia Viviani. Pe 4, cu acelaşi timp ca primii clasaţi, a fost olandezul Groenewegen, revenit după o suspendare de nouă luni care a sancţionat sprintul său periculos din Turul Poloniei în vara anul trecut.




Campion al Belgiei în 2019, Merlier (28 ans) a obţinut al patrulea lui succes în acest sezon. El este la prima participare în Giro, la fel ca echipa sa Alpecin.

Italianul Filippo Ganna (Ineos) rămâne cu tricoul roz de lider, a doua zi după ce a câştigat contratimpul de la Torino.

Luni va avea loc etapa a 3-a, lungă de 190 km între Biella şi Canale.
AGERPRES


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?