VIDEO Circoteca de la Constanţa, boicotată de credincioşi. ÎPS Teodosie, huiduit: „Eşti Satana. Nu vă e ruşine să faceţi slujbă de Înviere a doua oară?”

VIDEO Circoteca de la Constanţa, boicotată de credincioşi. ÎPS Teodosie, huiduit: „Eşti Satana. Nu vă e ruşine să faceţi slujbă de Înviere a doua oară?”

Constănţenii au trăit, în noaptea de marţi spre miercuri (26/27 mai), Învierea în reluare. Deşi ÎPS Teodosie susţinea că oamenii i-au cerut să facă această slujbă, realitatea a arătat că foarte puţini au ieşit din case pentru a fi alături de păstorii lor.

„Veniţi de luaţi Lumină”, asta s-a auzit în curţile bisericilor din judeţul Constanţa cu puţin înainte de miezul nopţii de marţi spre miercuri. Preoţii i-au chemat pe credincioşi, din nou, să ia Lumina Învierii, într-o slujbă controversată care a stârnit nenumărate reacţii.

Doar că, la bisericile din oraşul Constanţa au mers puţini credincioşi, de ordinul zecilor, străzile municipiului fiind pustii, nu animate ca în adevărata noapte de Înviere. Miile de oameni care se înghesuie an de an să ia Lumină de la preoţi au preferat să nu participe la această „Înviere 2.0” sau „Înviere în reluare”.

Reporterii Adevărul au trecut imediat după miezul nopţii pe la biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul unde erau aproximativ 5-6 credincioşi şi pe la biserica Sfântul Vasile cel Mare unde vreo 20 de oameni ascultau slujba preoţilor. Situaţia a fost la fel şi la biserica Sfinţii Arhangheli - Capela militară sau la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Doar la Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde principal actor a fost chiar ÎPS Teodosie, au venit mai mulţi oameni. Vreo 200-300 de credincioşi, unii dintre ei curioşi să vadă ce se va întâmpla, au stat câteva zeci de minute printre ruinele vechiului Tomis, aşteptând Lumina. Dotaţi cu candele şi măşti de protecţie a feţei, oamenii s-au salutat cu „Hristos a Înviat” imediat ce ierarhul i-a chemat de trei ori cu tradiţionalul îndemn: „Veniţi de luaţi lumină”. La final, Teodosie a împărtăşit mai mulţi credincioşi, folosind aceeaşi linguriţă.

 ÎPS Teodosie, huiduit: „Bulangiule! Eşti Satana!”

Cu puţin înainte de începerea slujbei de Înviere, în timp ce ÎPS Teodosie citea un acatist, un bărbat a început să-i strige acestuia că „Iisus a înviat o singură dată, nu de câte ori vrei tu, bulangiule!”. Totodată, cel revoltat l-a făcut pe ierarh „satana” şi i-a spus că ar trebui să-i fie ruşine lui şi preoţilor care slujeau. Mai mulţi poliţişti în civil l-au urmărit pe bărbatul supărat şi i-au cerut să-i urmeze la una dintre autospecialele de Poliţie din zonă. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Așa o fi?

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina