VIDEO Ciucă despre amânarea plăţii ratelor la bănci: Continuăm să analizăm

VIDEO Ciucă despre amânarea plăţii ratelor la bănci: Continuăm să analizăm

Preşedintele PNL, prim-ministrul Nicolae Ciucă, a anunţat, luni seara, că în coaliţia de guvernare s-a decis să nu se ia deocamdată măsura amânării plăţii ratelor la bănci.

"Este o măsură pe care am discutat-o cu ministrul de Finanţe. În acest moment, datele pe care am reuşit să le analizăm ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei - să continuăm să analizăm. (...) Este o amânare a deciziei", a precizat Nicolae Ciucă, la Palatul Parlamentului, în conferinţa de presă a liderilor coaliţiei de guvernare.



Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a arătat, în context, că se discută în continuare cu sistemul bancar.

"Această măsură a rămas încă în discuţie. Discutăm cu sistemul bancar mai ales în ceea ce priveşte împărţirea cotelor pe această măsură, pentru că (...) amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate şi de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creştere a dobânzilor, ar fi resimţită măsura ne-a făcut să analizăm în continuare cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii mai bune pentru cetăţeni şi mai ales pentru cetăţeni", a spus el.

Câciu a afirmat că nu se lucrează încă la un proiect de lege.

"O discuţie asupra amânării ratelor ar trebui să vină mai rapid în momentul în care dobânzile au început să se stabilizeze pentru a oferi totuşi o predictibilitate şi celor care iau această decizie", a precizat ministrul de Finanţe. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia