VIDEO Coreea de Sud nu va boicota diplomatic JO de la Beijing din 2022

VIDEO Coreea de Sud nu va boicota diplomatic JO de la Beijing din 2022

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a anunţat luni că ţara sa nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, invocând necesitatea de a continua cooperarea cu China, notează AFP.

În cursul unei vizite oficiale de trei zile în Australia, Moon Jae-in a declarat că Seulul nu intenţionează să se alăture boicotului la care s-au asociat patru ţări occidentale.

"Nu am primit din nicio ţară, inclusiv Statele Unite, nicio cerere de participare la acest boicot diplomatic", a spus el.

Regatul Unit şi Canada s-au alăturat miercuri Statelor Unite şi Australiei în "boicotul diplomatic" al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Vor trimite sportivi, dar nu responsabili oficiali.

China a avertizat imediat că ţările respective "vor plăti preţul pentru această decizie proastă".

Apelul la boicot a fost lansat în numele apărării drepturilor omului, mai ales al situaţiei minorităţii musulmane uigure din Xinjiang şi al restrângerii libertăţilor în Hong Kong.

Şeful statului sud-coreean a subliniat că Seulul intenţionează să promoveze în continuare o regiune liberă şi deschisă în Oceanul Pacific, ţinând cont în acelaşi timp de rolul Chinei în încercarea de a instaura pacea în peninsula coreeană.

"Avem nevoie de acţiunile constructive ale Chinei pentru a permite denuclearizarea RPDC", Coreea de Nord, a declarat el, adăugând că Seulul doreşte să întreţină relaţii bune cu Beijingul.

 Moon Jae-in se află în Australia pentru a semna o serie de acorduri de cooperare tehnologică şi militară.

 

Aceste acorduri includ în special vânzarea a 30 de obuziere către Australia în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 720 de milioane de dolari (636 de milioane de euro). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”