VIDEO Coronavirus: Toulouse şi Montpellier vor fi adăugate pe lista oraşelor aflate în ''alertă maximă''

VIDEO Coronavirus: Toulouse şi Montpellier vor fi adăugate pe lista oraşelor aflate în ''alertă maximă''

Alte două oraşe mari din Franţa, Toulouse şi Montpellier, vor fi adăugate începând de marţi pe lista oraşelor aflate în "alertă maximă" din cauza pandemiei de COVID-19, conform anunţului făcut duminică de autorităţi, transmite AFP.

 


Lyon, Grenoble, Saint-Etienne şi Lille au fost trecute sâmbătă în "zona de alertă maximă", aşa cum s-a întâmplat deja cu capitala Paris şi Aix-Marseille, dar şi Guadelupa, departament francez de peste mări.

Cazurile de contaminare - peste 16.000 în ultimele 24 de ore, aproape 27.000 cu o zi înainte - continuă să se înmulţească, la fel ca şi internările la terapie intensivă - 1.483 pacienţi în total duminică.

"Zona de alertă maximă" este atinsă atunci când rata de incidenţă în rândul populaţiei depăşeşte 250 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, când depăşeşte 100 de cazuri la categoria de vârstă de peste 65 de ani şi dacă rata de ocupare a paturilor din unităţile de terapie intensivă destinate pacienţilor cu COVID-19 a atins 30% în regiune.

Alerta maximă implică aplicarea de noi măsuri restrictive, în special închiderea barurilor şi a sălilor de sport, un protocol consolidat în restaurante sau chiar o prezenţă redusă în sălile universitare de curs şi în centrele comerciale.

De la începutul epidemiei noului coronavirus, în Franţa s-au înregistrat cel puţin 32.684 de decese. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...