VIDEO Coronavirus/Ţările de Jos: Arestări în a treia seară de violenţe

VIDEO Coronavirus/Ţările de Jos: Arestări în a treia seară de violenţe

Cel puţin cinci persoane au fost arestate duminică seara în Ţările de Jos, unde huligani au provocat pagube materiale pentru a treia seară consecutivă, în paralel cu manifestaţiile anti-COVID-19, potrivit poliţiei, notează AFP.

La Enschede, la frontiera cu Germania, a fost decretată stare de urgenţă şi "cinci persoane au fost arestate în centrul oraşului pentru incitare la violenţă publică", a scris poliţia locală pe Twitter în jurul orelor 22.00 (21.00 GMT), îndemnând manifestanţii "să meargă acasă".

Protestatarii au tras focuri de artificii şi au jefuit ce au avut la îndemână în oraşele Groningen şi Leeuwarden (nord) şi Tilburg, în sud, au raportat forţele de ordine şi presa locală.

"Poliţia este prezentă în centrul oraşului Groningen", unde "mai multe mici grupuri de persoane se dedau la acte de vandalism", a declarat o purtătoare de cuvânt pentru AFP.

Un meci de fotbal din oraşul învecinat Leeuwarden a fost întrerupt pentru scurt timp după ce suporterii, interzişi pe stadion din cauza restricţiilor anti-COVID-19, au lansat focuri de artificii la sol, a informat presa olandeză.

Tulburările au început vineri în Ţările de Jos, când o "orgie de violenţă" a izbucnit în oraşul-port Rotterdam (sud-vest), în care patru manifestanţi au fost răniţi de focuri de armă ale poliţiei. În total, 51 de persoane au fost reţinute.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale