VIDEO Criza Rusia-Ucraina: Kiev relativizează o invazie, Casa Albă spune că o acţiune poate avea loc oricând,sub diferite forme

VIDEO Criza Rusia-Ucraina: Kiev relativizează o invazie, Casa Albă spune că o acţiune poate avea loc oricând,sub diferite forme

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a atenţionat duminică împotriva "previziunilor apocaliptice", asigurând că Ucraina este "pregătită pentru orice evoluţie", transmite AFP.

"Nu vă încredeţi în previziuni apocaliptice. Ucraina are o armată puternică, un sprijin internaţional fără precedent şi este pregătită pentru orice evoluţie", a scris Kuleba pe Twitter , adăugând: "Inamicul este cel care ar trebui să se teamă de noi".

Pe un ton similar, mai devreme duminică Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, a apreciat că şansele de a găsi o "soluţie diplomatică" la criza cu Rusia sunt "semnificativ superioare" celor de "escaladare" militară.

Aceste declaraţii vin în contextul avertismentelor serviciilor americane de informaţii în sensul că Moscova şi-a intensificat pregătirile pentru o invazie la scară mare în Ucraina, în timp ce Pentagonul, care a anunţat miercuri desfăşurarea temporară a circa 3.000 de militari americani în Europa, a început deja să întărească forţele de pe Bătrânul continent, un nou contingent de militari americani aterizând duminică, pe aeroportul Rzeszow-Jasionka din sud-estul Poloniei.

În paralel, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională Jake Sullivan a asigurat duminică pe postul TV Fox că SUA nu trimit aceste trupe "pentru a declanşa un război" împotriva Rusiei în Ucraina, ci pentru "a apăra teritoriul NATO", adăugând că o invazie rusă în Ucraina poate avea loc "oricând, ori mâine, ori peste câteva săptămâni, ori Rusia poate alege calea diplomatică".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu