VIDEO CTP la Digi24: Declarația lui Mihalache este IMBECILĂ, deosebit de imbecilă!

VIDEO CTP la Digi24: Declarația lui Mihalache este IMBECILĂ, deosebit de imbecilă!

Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24  o declarație a ambasadorului României la Londra, Dan Mihalache, care a spus, referindu-se la atacurile de la Londra de sâmbătă seara: „Doamne-ajută să nu fie români printre victime”. Cristian Tudor Popescu consideră că această declarație este „imbecilă”, pentru că induce ideea că dacă victimele sunt de altă naționalitate, este în regulă.

 

„Mă gândesc că dincolo de șocul acestei noi crime abominabile, ticăloase, în mințile multor britanici care au votat Brexit - dacă a fost ceva -  trebuie să fi fost ideea, speranța, că așa Marea Britanie scapă de toate relele care bântuie Europa. Prin ceea ce s-a petrecut seara trecută pe Podul Londrei, poate că vor înțelege britanicii că rămân uniți cu Europa, deocamadată prin moarte și suferință”, a comentat jurnalistul. „De aceeași natură - și mi se pare deosebit, deosebit de imbecilă - mi se pare declarația ambasadorului României la Londra cum că Doamne-ajută să nu fie români cu privire la victimele acestor asasinate. Adică: Doamne, dacă exiști, fă să fie morții la alții, nu la noi! Păi Dumnezeul ăsta, dacă există, trebuia să nu îngăduie să existe morți, oameni asasinați în acest mod oribil și strigător...unde?...la cer!”, a arătat Cristian Tudor Popescu. 

„Scopul acestor asasinate în masă nu mai este politic. Ideea de atentat s-a dizolvat în clipa de față. Ce să obții politic de la Marea Britanie? Nu pun condiții asasinii, nu iau ostatici, nu vor decât să multiplice moartea și suferința. Nimic altceva”, spune CTP.

Scopul asasinilor care produc atacuri în masă este să semene teroarea printre victime şi să inducă sentimentul de nesiguranţă, este opinia scriitorului şi jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Singurele măsuri care pot fi eficiente nu se referă la străzile Londrei. Sigur, acolo vor fi luate măsuri de securitate suplimentare, dar atacurile nu pot fi oprite cu măsuri luate doar la nivelul poliției britanice, spune publicistul Cristian Tudor Popescu.

„Singurele măsuri eficiente - arată el - se referă la Siria și Irak. „E vorba de, în sfârșit, de o înțelegere între marile puteri, între Statele Unite, Marea Britanie, Europa continentală și Rusia, care să lichideze formațiunile ISIS din Siria și Irak. Altfel, toate măsurile care sunt și vor fi luate sunt pe teritoriul Marii Britanii, pe teritoriul Europei, al Statelor Unite, al Rusiei, sunt, într-o măsură mai mare sau mai mică inutile. Pentru că aceste asasinate în masă s-au produs, se produc și se vor produce în continuare. Ele nu sunt gândite singular, ci în serie”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmăriți comentariul integral al jurnalistului Cristian Tudor Popescu în materialul video de mai sus.

Declarația ambasadorului Dan Mihalache la care se referă Cristian Tudor Popescu:



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale