VIDEO Cum funcționează vaccinul anti COVID de la AstraZeneca. Mărturiile unui voluntar

VIDEO Cum funcționează vaccinul anti COVID de la AstraZeneca. Mărturiile unui voluntar

Universitatea Oxford reia testarea vaccinului anti-COVID, după o suspendare temporară provocată de apariția unor efecte adverse.

De săptămâna viitoare începe imunizarea altor câteva mii de persoane, anunță unul dintre voluntarii din program, un spaniol care lucrează în Marea Britnaie. El a povestit în exclusivitate pentru Știrile TVR cum l-a protejat până acum vaccinul, atât în unitatea de terapie intensivă unde lucrează cât și după vacanța petrecută alături de fiica lui, în Spania.
 
Joan Pons este originar din Spania, dar trăiește de 20 de ani în Marea Britanie unde lucrează ca asistent la Terapie Intensivă.

Pe 5 iunie a primit vaccinul dezvoltat de Univesritatea Oxford, fără a avea reacții adverse. Săptămâna aceasta, cercetătorii au suspendat programul de vaccinari după ce unul dintre participanți a dezvoltat o reacție inflamatorie. Joan crede că rezultatele de până acum sunt încurajatoare.

Mai ales că vaccinul l-a protejat în ultimele luni în care a stat zilnic printre pacienții cu Covid de la ATI. În plus, la întoarcere din vacanța în Spania, a intrat 14 zile în carantină cu fiica de nouă ani. După câteva zile, testul ei a fost pozitiv, iar el are două teste negative.

Până acum, peste 30 de mii de voluntari au primit vaccinul AstraZeneca creat de Universitatea Oxford, iar alți 20 de mii așteaptă să intre în program. Cercetătorii susțin că până la sfârșitul anului serul împotriva Covid va apărea pe piață, pentru persoanele vulnerabile. ( VIDEO poate fi vizionat aici )


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei