VIDEO Curaj găină, că te tai!/Coloană de mașini de 35 km la frontiera cu Finlanda!/„Mândrii” ruși fug de rup pământul!

VIDEO Curaj găină, că te tai!/Coloană de mașini de 35 km la frontiera cu Finlanda!/„Mândrii” ruși fug de rup pământul!

Cozi de mașini s-au format la frontiera Rusiei cu Finlanda, mai mulți cetățeni ruși încercând să părăsească țara după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială.

Coada de masini la frontiera Rusiei cu FinlandaFoto: Captura

Imagini cu o coadă de mașini care s-ar întinde pe 35 de kilometri au fost publicate de un jurnalist independent, care spune că punctul de trecere a frontierei a început să se aglomereze după anunțul lui Vladimir Putin.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat luni dimineață, în primul său discurs către națiune de la invazia în Ucraina, că a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a întări efectivele sale din Ucraina, a anunțat și ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, susținând că acesta reprezintă doar o mică parte din numărul persoanelor care puteau fi mobilizate în țară.

Totuși, Kremlinul a omis să specifice, inclusiv pe site-ul său, care este conținutul celui de-al șaptelea paragraf în care se face referire la numărul de persoane care vor fi chemate pe front.

Cel de-al șaptelea punct al decretului prezidențial se referă la numărul de persoane care urmează să fie mobilizate, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov.

"Într-adevăr, acesta (al șaptelea paragraf al decretului - n.r.) este pentru uz oficial, așa că nu pot să-l dezvălui", a declarat Peskov în timpul unei conferințe de presă.

El a refuzat să comenteze posibilitatea închiderii frontierelor pentru a împiedica bărbații să se sustragă de la convocare: "Nu pot să vă răspund la acestă întrebare".

Aproape toate zborurile din Rusia către destinații străine disponibile se epuizaseră, miercuri, după ce Vladimir Putin a anunțat o mobilizare „parțială”, scrie The Moscow Times. De asemenea, prețurile biletelor de avion au explodat în ultimele 24 de ore, iar un bilet de avion de la Moscova la Dubai ar fi ajuns să coste și un milion de ruble, adică 16.600 de euro, potrivit unui screenshot de pe un site de vânzare de bilete de avion, ce a circulat astăzi în Rusia pe Telegram și WhatsApp.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”