VIDEO Derek Chauvin sau simbolul abuzurilor poliţieneşti din Statele Unite

VIDEO Derek Chauvin sau simbolul abuzurilor poliţieneşti din Statele Unite

O personalitate "antisocială" cu o carieră marcată de violenţe: poliţistul alb Derek Chauvin, găsit marţi vinovat de uciderea lui George Floyd, făcuse câteva arestări brutale înainte de această tragedie care a bulversat Statele Unite, comentează AFP.

Pe 25 mai, la Minneapolis, acest individ de 45 de ani şi-a ţinut genunchiul pe gâtul unui afro-american de vârstă apropiată, blocat la pământ, timp de aproape nouă minute, în pofida rugăminţilor acestuia şi ale trecătorilor surprinşi.

În cele trei săptămâni ale procesului, el a apărut distant în sala de judecată, unde vocea i-a fost auzită numai doar de două ori: pentru a depune jurământul şi apoi pentru a refuza să fie audiat, potrivit dreptului său înscris în Constituţia americană care permite oricărui acuzat să nu depună mărturie susceptibilă de a-l incrimina.

În timpul citirii verdictului, poliţistul, îmbrăcat în obişnuita sa vestă de culoare gri, nu a lăsat să transpară mai multă emoţie, cu excepţia ochilor, tot mai agitaţi când a fost declarat vinovat pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare reţinute împotriva lui.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…