VIDEO Doi morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti

VIDEO Doi morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, potrivit news.ro. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Din primele informaţii, doi pacienţi sunt decedaţi, alţi 16 fiind evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova. Cei doi pacienţi decedaţi în urma incendiului sunt doi bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani. IGSU anunţă că focul, care s-a manifestat într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi, a fost lichidat.
Update 06.15: În salonul în care se manifesta incendiul erau doar 2 pacienți (cei care au decedat). Pe secție mai erau 19 pacienți, 16 au fost evacuați , 3 au refuzat transportul, scrie ziarulincomod.ro

Update 06.11:
O infirmiera a suferit arsuri pe 40 la suta din suprafața corpului. Acesteia i-a luat foc halatul. A fost transportata la spitalul Floreasca, din București.

Update 06.02: La spitalul Movila a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, se află, de asemenea, la fata locului.

Update 05.45: Cei doi pacienți care au murit aveau 74, respectiv 75 de ani. 18 pacienți de la Movila au fost mutati la Spitalul Județean.

Incendiul se manifestă la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum.
Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

2 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

3 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

4 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

5 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”