VIDEO Doi morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti

VIDEO Doi morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, potrivit news.ro. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Din primele informaţii, doi pacienţi sunt decedaţi, alţi 16 fiind evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova. Cei doi pacienţi decedaţi în urma incendiului sunt doi bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani. IGSU anunţă că focul, care s-a manifestat într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi, a fost lichidat.
Update 06.15: În salonul în care se manifesta incendiul erau doar 2 pacienți (cei care au decedat). Pe secție mai erau 19 pacienți, 16 au fost evacuați , 3 au refuzat transportul, scrie ziarulincomod.ro

Update 06.11:
O infirmiera a suferit arsuri pe 40 la suta din suprafața corpului. Acesteia i-a luat foc halatul. A fost transportata la spitalul Floreasca, din București.

Update 06.02: La spitalul Movila a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, se află, de asemenea, la fata locului.

Update 05.45: Cei doi pacienți care au murit aveau 74, respectiv 75 de ani. 18 pacienți de la Movila au fost mutati la Spitalul Județean.

Incendiul se manifestă la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum.
Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”