VIDEO Dragnea, declarații EXPLOZIVE la DNA! Apropouri BIZARE la Kovesi și Iohannis!

VIDEO Dragnea, declarații EXPLOZIVE la DNA! Apropouri BIZARE la Kovesi și Iohannis!

Declarații ciudate și aparent bizare făcute de liderul PSD Liviu Dragnea la ieșirea din sediul DNA după ce a fost înștiințat că a fost pus sub acuzare în dosarul fostei soții!

„Din câte am văzut la tv alții au pus presiune pe judecătorii Curtii Constitutionale, eu sunt un om simplu și vreau sa las CCR să lupte împotriva adevăratei corupții. Intrebați oamenii pe stradă, faceți un sondaj și să vedeți ce înțelege fiecare. E frumoasă și coada la DNA. Marți a fost sunat avocatul, luni a fost pusă în mișcare acțiunea penală și am venit astăzi. Eu puteam să vin mai devreme doar că avocatul a fost plecat din țară. După atația ani care am dus lupte grele să platesc un referendum, s-au depasit toate acestea, eu merg înainte, am toate șansele să ramân liber până la alegerile parlamentare.”, a spus Liviu Dragnea.

Mai mult, acesta a adăugat și că: „Vreau să câștigam alegerile, românii trebuie să hotărască, românii sunt cei care vor decide. Cel mai important este ca Romania să rămană o țara stabilă și credibilă”.

Întrebat ce urare îi face președintelui cu ocazia împlinirii a 57 de ani, președintele social-democraților a declarat că: „Îi doresc președintelui lohannis ceea ce îmi dorește și el mie. Eu nu-l sun să-i spun să își dea demisia ca are probleme cu casele”, a conchis Liviu Dragnea.

"Aşa cum se stătea la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi. E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua preşedintelui Iohannis. E un cadou frumos. Chiar luni, pe 06 iunie, s-a pus în mişcare acţiunea penală, bineînţeles că este o coincidenţă, nu are niciun fel de legătură cu rezultatul alegerilor. Singura mea durere şi supărare e şi că soţia mea e târâtă în acest dosar. Este mama copiilor mei (..) Lupta împotriva adevăratei corupţii trebuie să existe permanent. Şi crimele odioase pentru care eu sunt chemat aici, două angajate care nu prea veneau la serviciu, trebuie pedepsite cu închisoarea pe viaţă", a mai declarat Liviu Dragnea după audieri.

Întrebat dacă se teme că noul dosar îl va afecta, având în vedere condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare, preşedintele PSD a precizat: "Am înţeles că numai de la condamnare încoace dacă mai fac vreo crimă, dar s-a depăşit nivelul de teamă. După atâţia ani grei pentru mine şi familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut pe Băsescu, s-a depăşit toată asta. Eu merg înainte, am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, vreau să câştigăm alegerile. Trebuie să vadă dacă preferă cătuşe în loc de pâine, românii decid, nu e o luptă împotriva justiţiei, ci pentru adevăr şi bunăstare".

Anterior, preşedintele PSD nu a făcut declaraţii în momentul în care a ajuns la DNA, precizând doar că prezenţa lui la sediul parchetului este "un cadou pentru cineva". Liviu Dragnea a fost nevoit să aştepte câteva minute la intrarea în sediul instituţiei, întrucât se formase coadă la filtrul unde se face verificarea celor care merg la audieri.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare. 

În aceeaşi cauză este cercetată pentru abuz în servicu şi fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Alături de Bombonica Prodana mai sunt cercetaţi Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi Jenica Dumitru, şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios. Procurorii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar au mai fost puşi sub urmărire penală Claudiu Balaban şi Remus Boboc, amândoi şefi de servicii, la data comiterii faptelor, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

“ În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea şi Dumitru Jenica, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajaţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman”, în condiţiile în care aceştia nu au prestat vreo activitate şi nu s-au prezentat la serviciu, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Cei patru angajaţi ar fi încasat sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat şi bugetul local, mai transmit procurorii anticorupţie.

Pentru ca salariile celor patru persoane să fie justificate, Floarea Alesu şi Jenica Dumitru Jenica i-ar fi determinat pe doi dintre subordonaţii lor să falsifice documente.

“În perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”, se arată în comunicat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front