VIDEO Dragnea i-a spionat pe puciști după ce i-au dejucat planul pentru vot secret la moțiunea anti-Toader

VIDEO Dragnea i-a spionat pe puciști după ce i-au dejucat planul pentru vot secret la moțiunea anti-Toader

Dragnea i-a spionat pe puciști după ce i-au dejucat planul pentru vot secret la moțiunea anti-Toader. Grupul puciștilor din PSD a votat marți în Camera Deputaților împotriva propunerii ca votul de azi la moțiunea simplă împotriva ministrului Tudorel Toader să fie unul secret, au declarat pentru  G4Media.ro surse din partid. Drept răzbunare, Dragnea TV i-a filmat pe ascuns pe puciști la un restaurant, la ziua lui Gabriel Petrea.

 
Propunerea de vot secret a fost făcută de grupul PMP și a fost respinsă la vot marți în urma unei discuții care ar fi avut loc între puciști și opoziție.

”Liviu Dragnea ar fi fost de acord cu votul secret, cu bile, pentru că în acest fel nu s-ar fi văzut că deputații loiali lui ar fi votat pentru moțiune și, implicit, pentru șubrezirea poziției lui Tudorel Toader, pe care el îl vrea înlocuit”, au declarat pentru  G4Media.ro sursele citate.

Ca urmare a deciziei de marți a plenului, moțiunea va fi votată azi la vedere, astfel încât se va vedea clar dacă PSD-iștii vor vota moțiunea Opoziției împotriva ministrului Justiției. De altfel, Liviu Dragnea a dat marți seară semnalul că susținerea sa pentru Tudorel Toader este minimă, spunând că deputații PSD ”vor vota potrivit propriei conștiințe” și că ”eu nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”.

De ce au făcut puciștii acest joc? G4Media.ro a scris încă de luni că Dragnea vrea să scape de Tudorel Toader și să-l înlocuiască cu un ministru obedient, care să promoveze în guvern o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere, lucru refuzat până acum de Toader. Or, puciștii vor să evite un vot pentru moțiunea lui Toader și, implicit, slăbirea poziției acestuia în guvern în vederea apropiatei remanieri.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /