VIDEO Dronele turcești continuă să facă ravagii în rândul echipamentelor Rusiei

VIDEO Dronele turcești continuă să facă ravagii în rândul echipamentelor Rusiei

Forțele Aeriene ale Ucrainei ar fi reușit să doboare în ultima zi cinci aeronave ale Federației Rusiei. Dintre acestea, trei ar fi fost avioane Suhoi dintre cele mai moderne, doborâte cu sistemele antiaeriene S-300 ale Ucrainei.

Suhoi Su-30Foto: Wikimedia Commons - Alex Beltyukov

Forțele Aeriene Ucrainene ar fi reușit luni să doboare cinci aeronave rusești, dintre care și avioane de vânătoare.

Potrivit șeful forțelor armate , sistemele de rachete antiaeriene S-300 ar fi reușit să doboare trei avioane de tipul SU-30 și SU-35, acestea din urmă fiind dintre cele mai moderne ale Rusiei, de generație 4+.

„Lângă Kiev, complexul de rachete antiaeriene BUK m-1 a doborât o racheta cu aripi și un elicopter al inamicului”, susține șeful Armatei.

În plus, potrivit acestuia, avioanele de atac la sol Su-25 ale Ucrainei ar fi executat atacuri cu rachete asupra unor coloane de blindate în regiunea Kiev și Zhytomyr, iar un bombardier SU-24m ar fi reușit cel puțin patru atacuri asupra unor coloane de tancuri în Cernihiv și lângă Berdyansk.

La pachet, Ucraina se laudă și cu loviturile reușite cu drona turcească Bayraktar TB-2, ultimele de ieri reușind să nimicească tocmai un complex de rachete anti-aeriene într-o pădure de lângă Kiev.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...