VIDEO „Efectul de lupă”/Nouă explozie în regiunea rusească Belgorod

VIDEO „Efectul de lupă”/Nouă explozie în regiunea rusească Belgorod

O nouă explozie a avut loc în regiunea rusească Belgorod de la granița cu Ucraina, autoritățile locale afirmând că aceasta a fost cauzată de căldură și „efectul de lupă”, relatează Ukraîinska Pravda .

Explozie in Belgorod, 23 augustFoto: Captura video

„​Ca urmare a vremii calde (efectul de lupă a funcționat), a avut loc arderea spontană a muniției în zona satului Timonovo, pe care pompierii încă nu reușiseră să o neutralizeze”, a anunțat pe canalul său de Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod.

El a spus că deflagrația nu a produs victime dar că „pentru a asigura siguranța rezidenților, șeful districtului Valuiski a organizat transportul și cazarea rezidenților în sanatoriul Krasnaia Poliana”.

„Unii dintre săteni au plecat singuri să locuiască cu rudele din alte aşezări. Țin situația sub control personal, serviciile operaționale lucrează la fața locului”, și-a încheiat oficialul rus mesajul.

Noua explozie vine după ce alte două sate din regiunea Belgorod au fost evacuate joia trecută după izbucnirea unui incendiu puternic la un depozit de muniții.

Viaceslav Gladkov afirma atunci că serviciile de urgenţă investighează cauza incendiului produs în apropierea aşezărilor Tomonovo şi Soloti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…