VIDEO El este miliardarul care a murit la Milano! Țiriac spunea despre el că este cel mai bogat român!

VIDEO El este miliardarul care a murit la Milano! Țiriac spunea despre el că este cel mai bogat român!

  • UPDATE 18.24 A fost găsită cutia neagră a aparatului, anunță Corriere della Sera . „Am strâns câteva videoclipuri care arată, în parte, momentul prăbușirii. A avut loc o explozie după impactul avionului cu acoperișul clădirii. Cutia neagră a fost recuperată „, a declarat procurorul adjunct Tiziana Siciliano, care a ajuns la locul accidentului pentru a face primele cercetări în vederea anchetei, pentru a stabili cauzele accidentului. Va fi deschis un dosar în acest caz, iar Agenția națională pentru siguranța zborului (ANSV) a deschis, de asemenea, o anchetă și a dispus trimiterea unui anchetator la locul accidentului.
  • UPDATE 18.17: Potrivit publicației leggo.it , comandantul avionului, Dan Petrescu, de 30 de ani de origine română și cu cetățenie germană, a murit, împreună cu soția și fiul său. Au murit și ceilalți 5 pasageri care se aflau la bordul taxiului aerian, închiriat prin intermediul companiei românești Blue Air. Comandantul ar fi, de asemenea, prieten cu proprietarul Blue Air. Avionul sosise la Linate pe 30 septembrie de la București, fără a necesita alte servicii, neavând nevoie nici de alimentare. A decolat azi, puțin după ora 13. Printre cei șapte pasageri care au murit împreună cu pilotul, se afla și un cetățean francez, născut în România, în vârstă de 68 de ani.

Dan Petrescu, multimilionarul despre care Ion Țiriac declara că este cu adevărat cel mai bogat dintre români, a murit duminică în accidentul aviatic de la Milano.

Potrivit unor surse Gândul.ro , Petrescu își făcuse cea mai mare parte din avere din imobiliare.

Afaceristul era împreună cu fiul său, care pilota avionul, iar în aeronavă se mai afla și soția sa, ei călătorind spre Olbia, Sardinia, acolo unde aveau o casă. Pe lângă familie, în aparatul de zbor se mai afla încă un cuplu.

Avionul fusese achiziționat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

Dan Petrescu ar fi fost deținătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro.

Aeronava decolase de pe aeroportul Linate și se îndrepta spre Sardinia. Presa italiană mai scrie că pilotul era de cetățenie română, dar unele publicații spun că acesta era german.

În acest moment nu este clar ce a determinat prăbușirea avionului. Până la această oră, autoritățile române nu au emis nicio reacție cu privire la accidentul aviatic.

---------

Știrea inițială:

Pilotul era de naționalitate română, și conform Corriere della Sera , îl chema Dan Petrescu. Alături de el, în avion se afla soția și copilul lor, alături de alți cinci amici a căror naționalitate încă nu este cunoscută. Inițial, se credea că ocupanții avionului sunt francezi.

Martorii spun că avea un motor în flăcări înainte să se prăbușească. Aeronava era un model Pilatus PC 12 cu un singur propulsor.

Un avion privat înmatriculat în țara noastră s-ar fi prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano. Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou, informează site-ul boardingpass.ro

Potrivit sursei citate, avionul implicat este înmatriculat în România ca YR-PDV și era deținut de un om de afaceri român. În 30 septembrie acesta a zburat din București spre Milano Linate, iar în 3 octombrie a decolat de acolo spre Olbia, Sardinia, conform presei italiene.

La bordul avionului se aflau opt persoane, un pilot și șapte pasageri, care și-au pierdut viața cu toții.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro