VIDEO Fără cuvinte...

VIDEO Fără cuvinte...

Un pui de cerb a fost filmat de specialiștii Romsilva în timp ce-și striga mama în Parcul Național Semenic - Cheile Carașului. Reprezentanții parcului s-au retras imediat pentru a permite ciutei să-și recupereze puiul.


"Bambi își cheamă mama într-o pădure din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului", au scris pe Facebook reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor. "Puiul de cerb a fost filmat de specialiștii Romsilva, aflați într-o acțiune de monitorizare a faunei și a florei din parc. Colegii noștri s-au retras imediat, pentru a permite ciutei să-și recupereze puiul, nu înainte să surprindă acest video înduioșător timp de câteva secunde. Ciutele au, de regulă, câte unul sau doi pui, foarte rar trei, iar aceștia își pot urma mama la scurt timp după naștere. Puii de cerb sunt protejați de lipsa mirosului, prădătorii neputându-i mirosi. Ciuta își ține puiul ascuns în tufișuri și îl verifică de câteva ori pe zi, când vine să îl hrănească".

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …