VIDEO Fără mamă, fără tată/Soldați ruși făcuți bucăți după ce ucrainenii au tras cu tunul de pe Bradley direct în ei

VIDEO Fără mamă, fără tată/Soldați ruși făcuți bucăți după ce ucrainenii au tras cu tunul de pe Bradley direct în ei

Armata ucraineană a publicat o nouă înregistrare video cu scene feroce de luptă surprinse pe frontul de la Avdiivka, în care un blindat Bradley trage cu tunul, de la mică distanță, direct asupra unor militari dintr-o grupare de asalt a armatei ruse.

Blindatul Bradley aparține militarilor ucraineni ai brigăzii 47 mecanizate, direct implicate de mai multe luni în luptele dure de la Avdiivka, o localitate care a fost în cele din urmă capturată de armata rusă în urmă cu aproximativ 2 săptămâni.

De asemenea, conform surselor ucrainene, militarii ruși din înregistrarea video aparțin unui grup de asalt al Brigăzii 15 Arme Combinate a armatei ruse.

Imaginile surprinse de o dronă de supraveghere ucraineană arată mai întâi un blindat (TAB) al armatei ruse care desantează grupă de infanteriști ruși pe marginea unei șosele. La scurt timp, TAB-ul e lovit - din imagini nu e clar dacă e vorba despre o rachetă antitanc, dronă kamikaze sau proiectil de artilerie.

Ulterior, un blindat Bradley ucrainean ajunge în apropierea poziției ocupate de infanteriștii ruși și începe să tragă în aceștia de la mică distanță cu tunul de 25 mm. Militarii ruși sunt practic prinși în câmp deschis, în imposibilitate de a se adăposti ori a riposta.

Conform statului major al armatei ucrainene, în această regiune a frontului, militarii Kievului au respins peste 20 de atacuri ale rușilor doar în ziua de 1 martie.

Armata ucraineană s-a retras din oraşul Avdiivka, oraş din est în care situaţia s-a deteriorat considerabil în ultimele luni, a anunţat generalul ucrainean Oleksandr Tarnavski. În această zonă a frontului, continuă luptele între trupele ucrainene și cele ruse, care încearcă în continuare să avanseze. Rușii dispun de circa de 50.000 de militari pe frontul de la Avdiivka, conform estimărilor ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată