VIDEO Filmul ''CODA'', marele triumfător al premiilor Sindicatului Producătorilor de la Hollywood - PGA Awards

VIDEO Filmul ''CODA'', marele triumfător al premiilor Sindicatului Producătorilor de la Hollywood - PGA Awards

Filmul "CODA" a fost mea surpriză a premiilor Sindicatului Producătorilor de la Hollywood (PGA Awards), obţinând marele trofeu sâmbătă seară, relatează EFE.

Filmul, care după ce a câştigat Festival Sundance pornea cu şanse modeste în actualul sezon al premiilor cinematografice, a reuşit să se impună printre principalii favoriţi la premiile Oscar, alături de "The Power of the Dog".



Acest trofeu, care se alătură recentei victorii la premiile Sindicatului Actorilor (SAG Awards), a agitat şi mai mult apele în linia dreaptă a cursei pentru preţioasa statuetă, deşi casele de pariuri sunt încă reticente să includă "CODA" între principalii favoriţi ai Academiei Americane de Film.

Opţiunea cea mai fermă rămâne "The Power of the Dog", care sâmbătă a plecat cu mâinile goale, deşi a fost marele triumfător la gala premiilor BAFTA, Critics Choice şi Sindicatului Regizorilor (DGA Awards), care au recompensat la unison măestria cineastei Jane Campion.



În cazul premiilor Sindicatului Producătorilor de la Hollywood (PGA Awards), obiectivul lor este de a recompensa producătorii filmelor în concurs. Alături de alte premii de specialitate, PGA Awards servesc totodată drept barometru al premiilor Oscar.

La ediţia de anul acesta opt filme dintre cele zece filme nominalizate la PGA aspiră de asemenea la premiile Oscar.

În faţa tuturor s-a impus "CODA", un film despre o familie de surdo-muţi, a căror fiică are un mare talent pentru muzică.

CODA (acronimul înseamnă Child of Deaf Adults) o are în centrul său pe Ruby (Emilia Jones), elevă în ultimul an de liceu şi stâlp al familiei sale. Fiind singura care poate vorbi şi auzi, ea are rolul de translator între părinţi şi locuitorii micului orăşel, unde ei îşi câştigă traiul din pescuit. Ruby visează să devină cântăreaţă, dar nu poate să îşi lase părinţii de izbelişte, mai ales când afacerea familiei e ameninţată cu falimentul. Totuşi fata va trebui să ia o decizie.

Filmul "Encanto", realizat de Disney şi inspirat din realismul magic al Columbia, s-a impus la categoria cel mai bun film de animaţie, în fruntea altor favorite ca "Luca" sau "The Mitchells vs. The Machines", dintre care ultima a fost marea câştigătoarelor a premiilor "Annie" ale industriei cinematografiei de animaţie.



În ce priveşte producţiile de televiziune, câştigător a fost serialul "Succession" la categoria dramă, în timp de "Ted Lasso" a fost desemnată cea mai bună comedie, după ce a fost recompensată recent şi la premiile Emmy.

"Mare of Easttown" s-a impus ca cea mai bună miniserie, "RuPaul s Drag Race" la categoria cel mai bun concurs, iar "Summer Of Soul" ca cel mai bun documentar, reconfirmându-şi statutul de favorit la premiile Oscar.

Sezonul premiilor de la Hollywood continuă duminică cu premiile Sindicatului scenariştilor americani - (Writers Guild of America Awards) şi va culmina pe 27 martie cu marea gală a premiilor Oscar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…