VIDEO Fosila unei specii de dinozaur necunoscută până acum, la un pas de a fi dinamitată, după 72 de milioane de ani

VIDEO Fosila unei specii de dinozaur necunoscută până acum, la un pas de a fi dinamitată, după 72 de milioane de ani

O specie de dinozaur necunoscută până în prezent a fost identificată recent după analizarea unei fosile descoperită, în stare surprinzător de bună, în China. Rămășițele au fost găsite de o echipă de muncitori și au fost la un pas de a fi aruncate în aer cu dinamită, în timpul lucrărilor, informează BBC.

Dinozaurul a fost denumit Tongtianlong limosus, ceea ce înseamnă ''dragon noroios pe drumul spre Rai''.

Rămășițele lasă să se observe un dinozaur asemănător cu o pasăre care își întindea capul cu cioc și aripile acoperite cu pene la momentul în care a fost acoperit cu noroi, în urmă cu 72 de milioane de ani.

''A fost găsit pe un șantier, de către muncitori, când dinamitau, așa că au fost pe cale să-l arunce în aer'', a declarat dr. Stephen Brusatte, paleontolog la Universitatea din Edinburgh. ''Am fost cât pe ce să nu aflăm despre acest dinozaur'', a completat acesta.

Paleontologul a mărturisit că au fost ''câteva mici bucăți din fosilă care au fost cu adevărat aruncate în aer, dar ținând cont de circumstanțele descoperirii, fosila este remarcabil de completă''.

Rămășițele dinozaurului indică faptul că acesta avea ''mărimea unei oi'', după cum a mai spus Brusatte care a adăugat că acesta făcea parte dintre ''dinozaurii numiți oviraptorozauri''.

''A fost, de fapt, ultimul grup de dinozauri care au înflorit înainte ca asteroidul să lovească'', a mai spus specialistul care a adăugat că fosila este specială pentru că dinozaurul Tongtianlong este un strămoș aș păsărilor de astăzi.

Fosilele au fost descoperite în zona formațiunii Nanxiong din provincia Jiangxi, situată în sudul Chinei.

Informațiile legate de această descoperire au fost publicate în jurnalul ''Nature Scientific Reports''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA