VIDEO Fostul premier bulgar Boiko Borisov, reținut la o zi după vizita lui Kovesi la Sofia

VIDEO Fostul premier bulgar Boiko Borisov, reținut la o zi după vizita lui Kovesi la Sofia

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reținut joi seara, transmite novinite.com, care notează că șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi și procurorii delegați europeni au anunțat că investighează 120 de cazuri de utilizare abuzivă a fondurilor UE.

Fostul premier al Bugariei Boiko Borisov a fost reținut joi seară în urma unei operațiuni a poliției, într-o anchetă ce are legătură cu probe oferite de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi, a anunțat ministrul de Interne de la Sofia, transmite Reuters.

Boiko BorisovFoto: consilium.europa.eu

Alături de Borisov au mai fost reținuți fostul ministru de Finanțe Vladislav Goranov, fostul șef al comisiei de buget Menda Stoyanova și fostul șef al serviciului de informare al guvernului Sevdalina Arnaudova, potrivit unor surse din Ministerul de Interne.

Novinite.com afirmă că o operațiune specială este în desfășurare în întreaga țară.

“Nimeni nu este mai presus de lege,” a comentat premierul Kiril Petkov, pe contul său de Facebook.

Kiril Petkov și Laura Codruţa Kovesi au susţinut o conferinţă de presă comună în Bulgaria, în urmă cu o zi.

Laura Kovesi a afirmat că EPPO a primit un număr record de plângeri, în baza cărora au început peste 120 de investigaţii, explicând că EPPO îşi va publica raportul anual la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, unde pot fi văzute statisticile pentru Bulgaria.

Ea a spus că sesizările se referă la încălcări ale prevederilor legale privind fondurile UE, achiziţiile publice, fraudarea subvenţiilor agricole, precum și a subvențiilor acordate în sectorul construcţiilor şi a fondurilor de redresare în urma COVID-19.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…