VIDEO Fotbal: Stadionul Rapid, aproape de finalizare; constructorul a realizat primele probe ale instalaţiei de nocturnă

VIDEO Fotbal: Stadionul Rapid, aproape de finalizare; constructorul a realizat primele probe ale instalaţiei de nocturnă

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a anunţat că lucrările la Stadionul Rapid, unul dintre cele patru pe care România şi-a propus să le construiască în contextul găzduirii EURO 2020, sunt aproape de finalizate, constructorul realizând miercuri seara primele probe ale instalaţiei de nocturnă.

"Stadionul Rapid e aproape de finalizare. În această seară au avut loc primele probe ale instalaţiei de nocturnă de pe noua arenă din Giuleşti", se menţionează pe pagina oficială de Facebook a CNI unde este prezentat şi un scurt videoclip cu imagini ale noii arene.



Stadionul Giuleşti al formaţiei FC Rapid este unul dintre cele patru pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European aflat în desfăşurare. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. Dintre acestea, doar Arcul de Triumf şi Steaua au fost finalizate în timp şi sunt folosite de selecţionatele care participă la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Lucrările la Stadionul Giuleşti au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene. Finalizarea lucrărilor de construcţie a fost amânată în mai multe rânduri, ultima estimare fiind luna mai 2021.

La 6 mai, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, anunţa că Stadionul Rapid este finalizat în proporţie de 90% şi că în vară va putea găzdui din nou competiţii sportive. Ulterior, la 12 mai, Compania Naţională de Investiţii informa că arena intră în ultima fază a construcţiei prin montarea gazonului.

Chiar dacă lucrările vor fi finalizate în curând, stadionul nu va putea fi operaţional în vară deoarece acesta are nevoie de mai multe avize de funcţionare din partea autorităţilor înainte de a putea fi folosit, precum intabulare, cadastru, ISU etc. Toate aceste documente necesare sunt eliberate de autorităţile statului după mai multe luni. În aceste condiţii, FC Rapid nu va putea juca pe noua sa arenă mai devreme de toamna acestui an.

Noul stadion Giuleşti are o capacitate de 14.000 de spectatori şi a costat 165 milioane de lei (aproximativ 34 de milioane de euro).
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Compania Națională de Investiții /Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...