VIDEO Franţa: Pécresse aproape de Macron în turul întâi al prezidenţialelor, învingătoare la final (sondaj)

VIDEO Franţa: Pécresse aproape de Macron în turul întâi al prezidenţialelor, învingătoare la final (sondaj)

Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze din aprilie şi este considerată învingătoare împotriva lui Emmanuel Macron în turul al doilea, potrivit unui sondaj realizat de institutul Elabe publicat marţi, notează AFP.

În acest sondaj, preşedinta regiunii Ile-de-France, desemnată sâmbătă, profită din plin de efectul "primar" câştigând 11 puncte faţă de studiul anterior Elabe realizat la 23 şi 24 noiembrie.

Emmanuel Macron este creditat cu 23% din intenţiile de vot, în scădere cu două puncte. În cazul unui al doilea tur între aceşti doi candidaţi, preşedintele în exerciţiu este învins, cu 48% faţă de 52% pentru Valérie Pécresse.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...