VIDEO Gazoduct Nord Stream 2: Rusia nu trebuie să utilizeze energia ca o ''armă'' (Biden)

VIDEO Gazoduct Nord Stream 2: Rusia nu trebuie să utilizeze energia ca o ''armă'' (Biden)

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi că atât el cât şi cancelarul german Angela Merkel se opun utilizării de către Rusia a energiei ca o ''armă'', o referire la gazoductul Nord Stream 2, prin care Rusia va livra direct gaze Germaniei prin Marea Baltică fără a tranzita Ucraina, relatează AFP.

''Deşi mi-am reafirmat îngrijorarea cu privire la Nord Stream 2, cancelarul Merkel şi cu mine împărtăşim absolut convingerea că nu trebuie să lăsăm Rusia să utilizeze energia ca o armă pentru a-i constrânge sau ameninţa pe vecinii săi'', a declarat preşedintele democrat, în cadrul unei conferinţe de presă comune.



La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a reafirmat că Ucraina trebuie să rămână ''o ţară de tranzit'' pentru gazul rus, în pofida construirii unui gazoduct care va lega direct Germania de Rusia prin Marea Baltică.

''Nord Stream 2 este un proiect suplimentar şi cu siguranţă nu este un proiect de înlocuire a oricărui tranzit via Ucraina. Orice altceva ar crea, evident, multă tensiune'', a declarat cancelarul german în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, a cărui administraţie şi-a exprimat rezerve cu privire la proiectul de construire a acestui gazoduct.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...