VIDEO Gheorghiţă: Nu există date, în prezent, care să justifice doza a patra de vaccin anti-COVID

VIDEO Gheorghiţă: Nu există date, în prezent, care să justifice doza a patra de vaccin anti-COVID

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că, la momentul actual, nu există încă date care să justifice cea de-a patra doză de vaccin, dar chiar după prima schemă, vaccinurile actuale oferă o protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu varianta Omicron.

"La momentul actual, nu avem toate datele disponibile să putem spune că se justifică administrarea celei de a patra doze. Ştim în schimb că vaccinurile actuale, chiar după prima schemă, oferă o protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu Omicron, iar doza de booster asigură o protecţie de lungă durată, pentru că ştim că imunitatea pentru Omicron se pierde mai repede decât ceea ce ştiam pentru varianta Delta", a afirmat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.


Medicul militar a menţionat că "expunerea la îmbolnăvire o avem cu toţii, în fiecare zi, având în vedere transmisibilitatea extrem de crescută pentru Omicron şi interacţiunea cu celelalte persoane".

"Rezultatul final al infectării va fi diferit la o persoană vaccinată faţă de una nevaccinată. Vaccinul ne protejează faţă de formele grave", a subliniat Valeriu Gheorghiţă. AGERPRES/(A - autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…