VIDEO Guvernul a adoptat Strategia naţională privind siguranţa rutieră pentru perioada 2022 - 2030

VIDEO Guvernul a adoptat Strategia naţională privind siguranţa rutieră pentru perioada 2022 - 2030

Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia naţională privind siguranţa rutieră pentru perioada 2022 - 2030, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Prin adoptarea acestei strategii se îndeplineşte un jalon asumat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, parte a reformei 'Transport sustenabil, decarbonizare şi siguranţă rutieră', a explicat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.Strategia stabileşte obiectivele şi planurile de acţiune în domeniul siguranţei rutiere în conformitate cu liniile directoare ale noilor politici în domeniu la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Executivului, strategia defineşte coordonatele necesare şi un plan de măsuri în vederea ameliorării siguranţei rutiere pentru toate categoriile de participanţi la trafic. Obiectivul general este reducerea cu până la 50% până în anul 2030, faţă de anul 2019, a numărului de persoane rănite grav şi decedate în accidente rutiere.

Principalele direcţii de acţiune vizează un management performant al siguranţei rutiere, condiţii mai sigure pentru utilizarea drumurilor, condiţii sporite de siguranţă pentru infrastructură, prevenire, monitorizare şi intervenţii optime în cazul situaţiilor de urgenţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”