Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

VIDEO Guy Verhofstadt: „Nu există o divizare Est-Vest. Există o divizare în creierul Orbanilor de pe lumea aceasta. Al lui Dragnea, din România.”

Guy Verhofstadt: „Nu există o divizare Est-Vest. Există o divizare în creierul Orbanilor de pe lumea aceasta. Al lui Dragnea, din România.” Țărilor UE care nu respectă democrația și statul de drept ar trebui să li se impună sancțiuni, a declarat, luni, Guy Verhofstadt, însă el a insistat că nu există nici o divizare Est-Vest în Europa, relatează Euronews preluat de Rador.

Răspunsul Comisiei Europene la ascensiunea regimului autoritar în Ungaria, Polonia și România a fost „nu rău, dar [...] nu suficient”.

 

Verhofstadt, unul dintre cei mai importanți candidați la cea mai înaltă funcție în UE după alegerile de luna viitoare (sic!), răspundea întrebărilor adresate de telespectatori în emisiunea „Raw Politics” a Euronews.

El a declarat că Viktor Orbán din Ungaria a „inventat ideea de democrație iliberală, care este o deplină contradicție în termeni”.

El a afirmat totuși că: „Nu există o divizare Est-Vest. Există o divizare în creierul Orbánilor de pe lumea aceasta. Al lui Dragnea, din România.”

El a ridiculizat actuala abordarea a Comisiei de a trimite scrisori de reproș.

„M-am săturat de scris scrisori”, a declarat el. „Am scris o mulțime de scrisori în aceste cazuri, fără nici un rezultat. Nu e suficient.”

„Lucrul de care avem nevoie este un pact autentic privind statul de drept și democrația în Europa, așa cum avem un pact de stabilitate privind economia. Atunci, dacă o țară nu îndeplinește condițiile, cum e în România și Ungaria și Polonia, atunci luăm [măsuri pentru] sancțiuni. Ele pot fi sancțiuni financiare.”

El a mai afirmat că este „nu anti-Rusia”, ci se opune stilului de guvernare al lui Vladimir Putin.

„Sunt în foarte mare măsură favorabil Rusiei și cooperării [ei] cu UE. Un autentic viitor pentru ei și pentru noi înseamnă o mare zonă economică întinsă de la Oceanul Atlantic la Vladivostok. Problema o reprezintă Putin și Kremlinul, care încearcă să omoare democrația și libera exprimare în Rusia.”

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

4 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

5 Liviu Avram / Sex-surpriză cu PSD

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan