VIDEO „Iar au fumat rușii unde nu trebuie”/Prima înregistrare publicată de armata ucraineană cu luptele din Herson

VIDEO „Iar au fumat rușii unde nu trebuie”/Prima înregistrare publicată de armata ucraineană cu luptele din Herson

Un ofițer al armatei ucrainene a publicat ceea ce pare a fi prima înregistrare video cu luptele din Herson de la declanșarea contraofensivei Kievului în această regiune din sudul țării.

Incendii puternice in orasul Tavriisk din HersonFoto: Captura video

Înregistrarea a fost distribuită de colonelul Anatoli Stefan, ofițerul ucrainean care de-a lungul războiului a anunțat eliminarea mai multor generali și comandanți ruși, precum și a unora dintre militarii mai cunoscuți ai Moscovei.

Stefan notează că înregistrarea a fost făcută în afara orașului Tavriisk din Herson, ocupat de forțele armate rusești în primele săptămâni ale războiului, și adaugă în stilul ironic caracteristic că „din nou, ei (rușii) au fumat în locul greșit”.

Deși unele înregistrări cu ceea ce par a fi lupte în jurul orașului Herson, capitala regiunii cu același nume, au apărut pe platformele social media în cursul dimineții, aceasta pare a fi prima instanță în care armata ucraineană publică imagini video cu luptele din această zonă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale