VIDEO „Îi vom distruge!”/Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

VIDEO „Îi vom distruge!”/Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

Principalele poduri către trupele rusești de pe malul vestic al răului Nipru din Herson au fost scoase din uz de bombardamentele ucrainene și reprezintă o vulnerabilitate cheie pentru forțele Moscovei, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de sâmbătă dimineață.

Ucrainenii au ciuruit podul AntonivskiFoto: captura twitter

„Astazi, fortele armate ale Ucrainei au lovit ultimul – al patrulea pod care leaga malul drept de malul stang. Adica, rusii nu mai au nicio posibilitate de a-si transporta echipamentele. Bineinteles, ei vor incerca sa repare, sa caute o alternativa in punctele de trecere, dar este vorba de timp, bani, dar apoi, de indata ce vor incepe sa isi aduca iar echipamente – noi ii vom distruge din nou”, a anuntat Serghei Khlan, deputat al Consiliului Regional Herson, informeaza Censor.net .

Khlan a mai adaugat ca ocupantii se tem si se pregatesc pentru un contraatac al Ucrainei: „Au pus ‘arici’ in Kherson, dar din lemn, ceea ce in principiu simbolizeaza esenta lor – toate falsuri si inscenari. A crescut presiunea asupra cetatenilor – s-au efectuat perchezitii noaptea si au fost retinute persoane”.

Ce spun serviciile secrete militare britanie:

  • Cele două poduri rutiere principale care dau acces la „buzunarul” de teritoriu ocupat de Rusia pe malul vestic al râului Nipru în regiunea Herson sunt acum, probabil, scoase din uz în ceea ce privește o aprovizionare militară substanțială.
  • La 10 august 2022, loviturile de precizie ucrainene au făcut probabil ca traversarea rutieră a râului Nipru la Nova Kakhovka să devină inutilizabilă pentru vehiculele militare grele.
  • În ultimele zile, Rusia a reușit doar să facă reparații superficiale la podul rutier Antonivsky, care a fost avariat și care probabil rămâne subminat structural.
  • Săptămâna trecută, podul feroviar principal de lângă Herson a fost, de asemenea, deteriorat și mai mult.
  • De la sfârșitul lunii iulie 2022, Rusia folosește un feribot pe pontoane în apropierea podului feroviar ca principală rută de reaprovizionare militară.
  • Chiar dacă Rusia reușește să facă reparații semnificative la poduri, acestea vor rămâne o vulnerabilitate cheie.
  • Reaprovizionarea terestră pentru cele câteva mii de soldați ruși de pe malul vestic depinde aproape sigur de doar două puncte de trecere cu feribotul de pontoane.
  • Având în vedere că lanțul de aprovizionare este limitat, dimensiunea stocurilor pe care Rusia a reușit să le creeze pe malul vestic va fi probabil un factor cheie în ceea ce privește rezistența acestei forțe militare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean