VIDEO Imagini cu atacul ucrainean de la Sevastopol, în Crimeea

VIDEO Imagini cu atacul ucrainean de la Sevastopol, în Crimeea

Șantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc miercuri dimineață și două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete și trei ambarcațiuni rapide asupra portului, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Atac asupra șantierului din SevastopolFoto: Captura Telegram

Șapte rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei și toate cele trei ambarcațiuni au fost distruse de o navă de patrulare, a afirmat ministerul într-un comunicat postat pe Telegram.

„Ca urmare a faptului că au fost lovite de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparații au fost avariate", a precizat ministerul.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea și un important port la Marea Neagră, a spus că cel puțin 24 de persoane au fost rănite.

„Toate serviciile de urgență lucrează la fața locului, nu există niciun pericol pentru civilii din oraș", a declarat Razvozhayev.

Șantierul naval strategic din peninsula „anexată” în 2014 construiește și repară nave și submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Razvozhayev a postat o fotografie cu flăcări care au cuprins ceea ce pare a fi infrastructura portuară. Canalele rusești de pe Telegram au postat videoclipuri și mai multe fotografii cu flăcări masive la o instalație de pe țărm.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat