VIDEO Imagini difuzate de Al Jazeera, interzisă deja în Israel...

VIDEO Imagini difuzate de Al Jazeera, interzisă deja în Israel...

Imagini din satelit difuzate de Maxar Technologies arată amploarea dezastrului din nordul Fâșiei Gaza, în urma bombardamentelor lansate de forțele israeliene după atacul surpriză al Hamas. Cartiere întregi au fost reduse la mormane de moloz, conform Associated Press și Al Jazeera .

Lovituri israeliene la Rafah (Gaza), 22.oct 2023Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Armata israeliană a distrus sau avariat aproape 200.000 locuințe, de la începutul asaltului asupra Fâșiei Gaza lansat de Israel în urma atacului Hamas din 7 octombrie, notează Al Jazeera.

Numărul palestinienilor uciși în atacurile aeriene israeliene lansate în Gaza a ajuns la 7.028, bilanț care include și 2.913 copii, 1.709 femei și 397 de bătrâni, a anunțat joi Ministerul Sănătății din enclava asediată, potrivit Al Jazeera.

Mohammad Ziyara, ministrul palestinian al lucrărilor publice și al locuințelor, a declarat joi că bombardamentele au pus la pământ cartiere întregi. Au fost distruse inclusiv spitale, lăcașuri de cult, brutării, stații de alimentare cu apă, piețe sau școli.

Potrivit ONU, cel puțin 45% din locuințele din Fâșia Gaza au fost avariate sau distruse în atacurile israeliene. Printre zonele cele mai afectate au fost Beit Hanoon, Beit Lahiya, Shujaiya, cartierele din jurul taberei de refugiați Shati și Abasan al-Kabira din Khan Younis.

Se estimează că 1,4 milioane de persoane din Gaza au fost strămutate în interiorul enclavei din cauza bombardamentelor, iar dintre acestea aproximativ 629.000 s-au refugiat în 150 de adăposturi de urgență desemnate de ONU.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat