VIDEO Imagini șocante difuzate de o televiziune a Gazprom

VIDEO Imagini șocante difuzate de o televiziune a Gazprom

O televiziune deținută de Gazprom a difuzat imagini șocante cu atacurile cu rachete împotriva orașelor din Ucraina, civili ucraineni terorizați și trupuri neînsuflețite aruncate de ocupanții ruși într-o groapă comună, totul pe un ton triumfalist.

Imagini difuzate de NTV, o televiziune detinuta de GazpromFoto: Captura video

Imaginile au fost difuzate ca introducere la un talk show numit „Locul de întâlnire” difuzat de NTV, o televiziune cumpărată în 2001 de Gazprom Media, divizia de mass-media a companiei energetice rusești.

Montajul conține inclusiv imagini greu de privit care au început să circule pe canalele de Telegram rusești înspre sfârșitul lunii septembrie, acestea arătând cum trupurile neînsuflețite ale unor civili ucraineni sunt aruncate într-o groapă comună despre care se crede că a fost săpată de ocupanții ruși cu câteva zile înainte de pierderea controlului asupra orașului Kupiansk pe 29 septembrie.

Avertizăm încă o dată că aceste imagini pot avea un impact emoțional puternic

În montajul realizat de NTV pot fi văzute de asemenea momentele în care rachete rusești au lovit luni o clădire din centrul Kievului, Arcul Libertății Poporului Ucrainean, un pod pedestru din capitala ucraineană și explozia uriașă care a avut loc în centrul orașului Dnipro în aceeași zi.

Segmentul a inclus de asemenea o înregistrare video care s-a viralizat pe platformele social media zilele trecute, una dintre exploziile din centrul Kievului fiind surprinsă involuntar de o tânără ce s-a filmat vorbind în apropierea universității la care studia, potrivit informațiilor apărute în presa ucraineană.

Televiziunea Gazprom jubilează la imagini cu civili ucraineni uciși

Montajul realizat de NTV șochează de asemenea prin tonul său triumfalist, prezentând cu nonșalanță imagini cu terorizarea unor civili și întrebând dacă „a început în sfârșit” lovirea „regimului” de la Kiev.

„Ce preț vor plăti strigoii banderiți pentru Podul Crimeii?”, mai întreabă naratorul videoclipului, imediat după o secvență bizară cu un bărbat cântând o melodie ce cere „lovirea centrelor de comandă” ale Ucrainei.

O altă televiziune rusească a încercat în urmă cu o zi să explice lovirea cu rachete a unor clădiri rezidențiale din Ucraina printr-o presupusă „curiozitate tehnică” a sistemelor de apărare antiaeriană de care dispun forțele armate ucrainene.


Luni după-amiaza, după ce forțele sale armate au atacat în cursul dimineții capitala Kiev și alte orașe importante din Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a confirmat că a ordonat atacul coordonat drept răspuns față de explozia ce a avut loc sâmbătă la Podul Kerci ce leagă Crimeea de Rusia.

„Dacă Ucraina continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor vor corespunde nivelului de amenințări create pentru Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru", a amenințat Putin.

Liderul de la Kremlin afirmase duminică seara, la 36 de ore după explozia de la Podul Kerci, că aceasta a fost rezultatul unui „atac terorist” planificat de Kiev.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria