VIDEO Imagini spectaculoase cu atacul ucrainean asupra unor ținte strategice din Tatarstan, aflat la peste 1.200 kilometri de graniţă

VIDEO Imagini spectaculoase cu atacul ucrainean asupra unor ținte strategice din Tatarstan, aflat la peste 1.200 kilometri de graniţă

Ucrainenii au atacat cu drone fabrici din Tatarstan aflate la peste 1.200 kilometri de graniţă, unde se fac drone kamikaze. Șapte oameni au fost răniți, au anunţat autorităţile regionale ale acestei republici din cadrul Federaţiei Ruse, citate de Reuters. Un alt atac a vizat o rafinărie de petrol.

La Nijnekamsk se află și o importantă rafinărie de petrol. Un clip video neverificat postat pe rețelele de socializare ar arăta momentul loviturii asupra rafinăriei.

ACTUALIZARE 10.45 Bilanțul răniților a fost actualizat, fiind vorba de spre șapte persoane. Nu au răni grave.

Printre răniți sunt și doi adolescenți de 17 ani.

Știrea inițială

"Un atac cu drone aeriene a fost efectuat în această dimineaţă împotriva unor fabrici din Tatarstan situate la Elabuga şi Nijnekamsk", a declarat serviciul de presă al liderului Tatarstanului Rustam Minnihanov într-un comunicat pe aplicaţia Telegram, citat de France Presse.

Atacul "nu a produs pagube grave, procesul tehnologic al întreprinderilor nu a fost perturbat", asigură comunicatul, fără a preciza care fabrici au fost vizate. "La Elabuga, din păcate, sunt răniţi", a subliniat serviciul de presă.

Zona economică specială (ZES) Alabuga, creată în 2006 şi care are zeci de fabrici şi companii, specializate mai ales în producţia de produse chimice, inginerie mecanică şi prelucrarea metalelor, este situată la aproximativ zece kilometri de oraşul Elabuga.

Două drone au atacat un cămin pentru muncitori din Alabuga marţi la ora 2:45 GMT, rănind doi oameni, a precizat serviciul de presă al ZES într-un comunicat. Agenţia de presă rusă TASS, care a citat serviciile de urgenţă, a relatat că în total şase oameni au fost răniţi.

La Nijnekamsk se găseşte o rafinărie importantă de petrol.

Ucraina şi-a intensificat atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămâni, vizând în special obiective energetice, scrie Agerpres. Kievul a avertizat că va aduce luptele pe pământul rus, ca represalii pentru numeroasele bombardamente pe teritoriul său.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...