VIDEO Imagini spectaculoase cu distrugerea unei coloane de blindate a Rusiei

VIDEO Imagini spectaculoase cu distrugerea unei coloane de blindate a Rusiei

Noi imagini video distribuite pe rețelele de socializare arată încă o lovitură spectaculoasă a artileriei ucrainene împotriva unei coloane blindate rusești care încerca să avanseze în estul Ucrainei.

Ucrainenii au devenit experti in vanarea coloanelor blindate rusestiFoto: Captura video

Atacul asupra coloanei rusești care pare formată din tancuri a fost efectuat de a 54-a Brigadă Mecanizată a Ucrainei, cea care la sfârșitul lunii aprilie posta o înregistrare video la rezoluție înaltă în care a surprins bombardarea unei case ocupate de invadatorii ruși.

Atât atacul de la momentul respectiv, cât și noile lovituri asupra coloanei blindate rusești au avut loc în regiunea Donețk din estul Ucrainei a cărei zone ocupate de ruși și-a numit recent un ambasador la Moscova.

La fel ca și în alte atacuri, prima dată au fost țintite capetele coloanei, pentru a o împiedica să avanseze sau retragă, fiind vizate apoi restul vehiculelor.

Noi lovituri încasate de ruși în Ucraina, „cimitir” pentru tancurile lor

Ultimul bilanț publicat marți dimineața de armata ucraineană afirmă că forțele armate ale Kievului au distrus 1.170 de tancuri rusești de la declanșarea invaziei de către președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie. Ucraina afirmă de asemenea că a distrus 2.808 de vehicule blindate de luptă ale Moscovei.

Întrucât cifrele nu pot fi verificate independent și războiul informațional se duce de ambele părți, ele trebuie luate cu o notă de precauție. Însă imagini realizate din dronă pe 23 aprilie au surprins amploarea pierderilor de echipamente suferite de Moscova în Ucraina, arătând un „cimitir” al vehiculelor rusești pe teritoriul Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a aruncat în luptă săptămâna trecută și cel mai modern tanc al său, temutul T-90M, forțele armate ucrainene având însă nevoie de doar câteva zile pentru a „vâna” unul.

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger afirmă într-un amplu interviu publicat luni de Financial Times că președintele rus Vladimir Putin „în mod evident, a calculat greșit capabilitățile Rusiei de a susține o asemenea inițiativă majoră” precum războiul din Ucraina.

Kissinger a subliniat de asemenea că Occidentul nu se poate întoarce la relațiile pe care le-a avut cu Rusia înainte de declanșarea războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu