VIDEO Imagini spectaculoase de la deszăpezirea Transfăgărășanului, unde în unele zone zăpada depășește 5 metri

VIDEO Imagini spectaculoase de la deszăpezirea Transfăgărășanului, unde în unele zone zăpada depășește 5 metri

Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde în unele zone stratul de zăpadă atinge cinci-șase metri și estimează că drumul ar putea fi deschis circulaţiei la jumătatea lunii iunie, mai devreme faţă de termenul obişnuit, de 1 iulie.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunțat că a început deszăpezirea Transfăgărășanului pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac și a publicat pe Facebook imagini .

Conform reprezentanților DRDP Brașov, iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de zăpadă depășind în unele locuri 5-6 metri grosime.

  • „Avem o cantitate de zăpadă mare, după cum vedeţi, puţin mai mare decât anul trecut, am mobilizat deja două freze şi o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum, la fel ca anul trecut, şi anume în data de 15 iunie.
  • Nu e o promisiune, însă încercăm să ne ţinem de acest termen dacă condiţiile meteo ne vor ajuta şi dacă nu va mai ninge”, a spus directorul regional al DRDP Braşov, Tudor Duţu, precizând că pe Transfăgărășan a nins și joi seară.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”