VIDEO Imaginile zilei vin din Franța, unde bărbați înarmați au oprit un convoi, au ucis doi gardieni și au fugit cu un deținut poreclit „Musca”

VIDEO Imaginile zilei vin din Franța, unde bărbați înarmați au oprit un convoi, au ucis doi gardieni și au fugit cu un deținut poreclit „Musca”

Sute de ofițeri de poliție caută mai mulți bărbați înarmați care au atacat, marți, o mașină a unui penitenciar în care se afla un deținut, lângă Rouen, în Franța. Deținutul, poreclit „Musca”, a scăpat în timpul raidului, potrivit BBC și SkyNews.

Doi ofițeri francezi de închisoare au fost uciși în ambuscadă.

Informațiile din presa franceză arată că un deținut care era transportat în dubă a evadat împreună cu atacatorii.

Ministrul francez al Justiției, Eric Dupond-Moretti, a declarat că alți trei ofițeri au fost grav răniți. Acesta mai spus că a convocat o celulă de criză la Ministerul Justiției.

Președintele francez Emmanuel Macron a scris pe X că „se face totul pentru găsirea vinovaților”, în timp ce ministrul de Interne Gérald Darmanin a spus că „câteva sute de polițiști și jandarmi” au fost mobilizați.

Postul francez BFMTV a raportat că deținutul era transportat înapoi la închisoarea din orașul Évreux, după ce a participat la o ședință de judecată în această dimineață la Rouen.

Ambuscada a avut loc în jurul orei 11:00 în apropierea unei case de taxare de pe autostrada A154, care acum este închisă în ambele sensuri.

A fost efectuată de mai multe persoane care s-au apropiat de convoiul închisorii în două vehicule, potrivit AFP.

Informații neconfirmate din presa franceză spun că deținutul și atacatorii au evadat într-o mașină care a fost găsită ulterior arsă în apropiere.

Imaginile postate pe rețelele sociale arată ceea ce par a fi bărbați înarmați care se apropie de convoi.

Deținutul evadat este un bărbat pe nume Mohamed care a fost condamnat pentru „furt prin efracție” și este supranumit „Musca”, potrivit Le Parisien.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Olena Zelenska, gest controversat în Serbia. Priviți cum se uită soția președintelui sârb la ea, dar și cum se uită ea la Kuleba!

2 Nu vin vești bune din Ucraina, rușii au pătruns în apărarea de lângă Harkov

3 Rusia, cea mai dementă amenințare la adresa României de când a invadat Ucraina

4 VIDEO Priviți ce face acest soldat ucrainean! / O nouă scenă de film american pe frontul din Ucraina

5 Povestea soților nepalezi mutați în România. Câștigă de trei ori mai mult decât în țara lor: „La noi e multă muncă manuală” FOTO