VIDEO Imaginile zilei/Vulpea înfometată care mănâncă ciocolată

VIDEO Imaginile zilei/Vulpea înfometată care mănâncă ciocolată

Preotul Sorin Buşoi, de la Parohia „Schimbarea la Faţă” din Reşiţa, a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ în care hrăneşte cu mâna lui o vulpe pe care a întâlnit-o, în urmă cu trei zile, la Văliug.

Vulpea, la început ”timidă”, accept în cele din urmă să mănânce batonul de ciocolată chiar din mâna preotului, mirat și el de atitudinea animalului cunoscut drept unul foarte greu de îmblânzit.

”Deci nu pot să cred, uite-o cum vine lângă mine”, comentează preotul în timp ce filmează vulpea care pare flămândă.

După ce ia bucata de ciocolată, vulpea se retrage puțin pentru a-și savura desertul, apoi se întoarce în speranța că va primi din nou o mică atenție.

”Nu pot să cred, asta-i domestică, măi frate”, se miră preotul atunci când vulpea s-a apropiat atât de mult de el încât a luat batonul cu ciocolată chiar din mâna bărbatului.

Și în Bucegi, la cota 2500 o vulpe vizitează frecvent echipa de meteorologi de la stația meteo. Animalul s-a obișnuit atât de mult cu oamenii încât se comportă aproape ca un animal de casă. Se pare că frigul, dar și lipsa hranei determină animalele sălbatice să-și modifice comportamentul și să se apropie tot mai mult de oameni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

3 De citit...

4 Foarte interesante amănunte...

5 România, patria jecmănitorilor! / Pentru a scăpa și mai mulți, Curtea Supremă insistă și stabilește din nou că deciziile CCR privind prescripția se apli…