VIDEO În culisele Eurovision, solista armeană Jaklin Baghdasaryan a cântat într-o română impecabilă o celebră piesă lăutărească din repertoriul Romicăi Puceanu

VIDEO În culisele Eurovision, solista armeană Jaklin Baghdasaryan a cântat într-o română impecabilă o celebră piesă lăutărească din repertoriul Romicăi Puceanu

Piesa „Șaraiman” s-a auzit în culisele concursului Eurovision 2024, interpretată de reprezentanții Armeniei, cei care formează duo-ul LADANIVA. În timp ce se pregătea să intre pe scenă în cea de-a doua semifinală de joi, 9 mai, solista armeană Jaklin Baghdasaryan a cântat într-o română impecabilă celebra piesă lăutărească din repertoriul Romicăi Puceanu. Publicat pe TikTok, filmulețul a adunat, până acum, peste un milion și jumătate de vizualizări și multe laude din partea românilor.

LadanivaFoto: Martin Meissner / AP / Profimedia

@ladaniva.ladaniva we had so much fun today at the eurovision hair salon ❤️\uD83D\uDD25 we shared some music and good energy as you can see in this little jam session \uD83D\uDE02 the semi finals are approaching, we’re getting ready \uD83D\uDCAA #esc #eurovision2024 #armenia #ladaniva #jako #tiktokmusic #newmusic #malmö ♬ son original - LADANIVA

Deși România nu a participat anul acesta la Eurovision, limba română a răsunat în culisele concursului. Și nu oricum. Reprezentanții Armeniei, cei care formează duo-ul LADANIVA, solista de origine armeană Jaklin Baghdasaryan și instrumentistul francez Louis Thomas, au interpretat piesa „Șaraiman” din repertoriul reginei muzicii lăutărești Romica Puceanu.

În vârstă de 27 de ani, cântăreața armeană a cântat într-o română impecabilă, ceea ce i-a surprins pe fanii români. Publicat pe TikTok, filmulețul a depășit un milion și jumătate de vizualizări și a strâns peste 70.000 de aprecieri.

„Ca român, piesa asta mi-a mers direct la suflet. Româna ta e perfectă, ca a unui nativ”, se arată într-un comentariu.

„Chiar am crezut că ești româncă”, a scris o altă persoană.

„Nu pot să cred cât de bine pronunți cuvintele”, a comentat altcineva.

Cine este LADANIVA

Din grupul LADANIVA, format în 2019 în orașul francez Lille, fac parte muzicianul francez Louis Thomas (37 de ani) și solista de origine armeană, Jaklin Baghdasaryan (27 de ani).

Stilul lor muzical este inspirat de muzica din întreaga lume, în special de muzica tradițională din Balcani, maloya și folclorul armean.

În finala Eurovision 2024, ce a avut loc sâmbătă seară, 11 mai, în orașul suedez Malmo, Armenia s-a clasat pe locul 8, cu piesa „Jako”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!