VIDEO Încă o demonstrație SF a Armatei SUA în Europa...

VIDEO Încă o demonstrație SF a Armatei SUA în Europa...

Forțele aeriene americane (U.S. Air Force) au desfășurat cu succes o alta etapa a manevrelor militare ATREUS în cadrul căruia au testat un sistem de lansare a rachetelor de croazieră de la bordul unei aeronave de transport militar MC-130J.

Exercițiul a avut loc în Arctică, într-un poligon deasupra Mării Norvegiei. Pentru efectuarea acestui exercitu a fost folosită o aeronavă de transport militar MC-130J Commando II a Escadrilei 352 pentru Operații Speciale.

Aeronava a lansat cu succes un palet de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune AGM-158B JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missile - Extended Range).

Testul a fost efectuat pe 9 noiembrie de către U.S Air Force, parte a Comandamentului pentru Operații Speciale din Europă (SOCEUR) al Statelor Unite ale Americii.

Acest sistemul de lansare a rachetelor de croazieră - format dintr-un palet şi un sistem de paraşute - se numește Rapid Dragon. Acesta primește informații despre țintă prin intermediul comunicațiilor radio.

După ce paletul este stabilizat în aer, racheta este activată, pornește motorul și se îndreaptă spre țintă.

Racheta AGM-158B JASSM-ER a fost dezvoltată de către compania americană Lockheed Martin. Distanța maximă de lansare a rachetei este de 1000 km. În plus, sistemul Rapid Dragon permite aruncarea rachetelor AGM-158 JASSM cu o rază de acțiune de până la 370 km.

Testul este esențial pentru aliații din NATO. Sistemul Rapid Dragon poate fi utlizat pentru a oferi sprijin aerian rapid și în timp util oricărui stat aliat, deoarece este mobil și poate fi transportat cu uşurinţa cu avioane militare cargo.

Sistemul de lansare Rapid Dragon poate fi încărcat cu orice rachetă de croazieră de concepție occidentală. De asemenea, traiectoria rachetei poate fi schimbat în zbor. Odată lansat, Rapid Dragon poate decide să lanseze toate rachetele deodată sau una după alta.

Nu în ultimul rând, până la 45 de rachete, cu tot cu sistemele de lansare Rapid Dragon, pot fi transportate într-un avion militar de tip cargo. În cadrul unuia dintre cele mai recente teste efectuate cu sistemul de lansare Rapid Dragon, racheta de croazieră AGM-158 JASSM a atins o țintă aflată la 925 km.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro