VIDEO Încă o „surpriză”?/„Sunt la granițele republicii”/Separatiștii pro-ruși din Lugansk anunță că ucrainenii au atacat pe tot frontul

VIDEO Încă o „surpriză”?/„Sunt la granițele republicii”/Separatiștii pro-ruși din Lugansk anunță că ucrainenii au atacat pe tot frontul

Forțele armate ucrainene au atacat forțele de invazie rusești de-a lungul întregului front, a declarat joi Leonid Pasecinik, liderul autoproclamatei Republici Populare Lugansk, citat de TASS .

Soldați ucraineni în HarkovFoto: Kostiantyn Liberov / AP / Profimedia

„Situația este foarte tensionată. Inamicul a încercat o ofensivă de-a lungul întregului front. Practic astăzi se află la granițele Republicii Populare Lugansk”, a avertizat Pasecinik.

El a asigurat însă că „nu există motive de panică”.

„Garantăm astăzi securitatea granițelor noastre. Prin urmare, declar cu încredere că încercarea de contraofensivă a inamicului va fi în continuare oprită, învinsă de trupele noastre și vom continua să curățăm teritoriul republicii de naționaliștii ucraineni”, a mai spus el.

Comentariile sale vin la o zi după ce Serhii Haidai, guvernatorul ucrainean al Luganskului, a relatat că trupele rusești s-au întors în unele localități din această regiune pe care le-au abandonat în timpul derutei cauzate de prăbușirea frontului în regiunea Harkov învecinată.

Și separatiștii din Donețk sunt îngrijorați de situația de pe front

Luni, liderul separatist al așa-zisei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, a avertizat la rândul său că pe front situația nu este una ușoară.

„Situaţia rămâne dificilă. Adversarul încearcă să avarieze infrastructuri critice şi civile”, a declarat el într-o intervenție la postul Rossiia 24. El i-a acuzat pe ucraineni că efectuează „bombardamente masive” și că au luat cu asalt oraşul Liman, aflat în regiunea pe care o conduce.

El a mai spus că „forțele avansează”, fără a preciza însă dacă se referă la cele rusești sau ucrainene.

Tot luni, jurnalistul militar rus Alexandr Sladkov a spus că oamenii din cele două entități separatiste din estul Ucrainei „se tem că vor fi abandonați” de forțele Moscovei după retragerea haotică din Harkov și renunțarea la teritoriile cucerite în jurul Kievului în prima fază a războiului.

„Am în jur de 20 de lucruri de spus despre neajunsuri dar nu le voi da glas acum. Este dificil, este dificil”, a subliniat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...