Autorităţile au arestat un bărbat la faţa locului, a informat presa japoneză. Imaginile video de la eveniment au arătat participanţii atacând bărbatul după ce a aruncat fumigena.

Kishida ţinea un discurs de sprijin pentru un candidat al Partidului Liberal Democrat, înaintea alegerilor locale programate pentru 23 aprilie.

După ce a fost evacuat, Kishida a trecut la un alt eveniment de campanie în zonă. „Îmi pare rău că am provocat îngrijorare”, a spus el în timpul discursului său după evacuare.

„Avem alegeri importante chiar acum. Trebuie să lucrăm împreună pentru a depăşi acest lucru", a spus el.

Ce se știe despre atacator până acum

Potrivit persoanelor care au asistat la incident, bărbatul care a fost capturat ar avea 20 sau 30 de ani. A fost prins imediat după ce a aruncat ceea ce părea o bombă fumigenă, urmată de o explozie puternică şi fum alb.

În iulie 2022, fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat mortal în timp ce ţinea un discurs în sprijinul alegerilor pentru Camera superioară în oraşul Nara.

În acel incident, inculpatul Tetsuya Yamagami, care a fost acuzat de crimă, s-a apropiat de Abe din spate şi a tras de două ori mai multe gloanţe cu o armă artizanală.

Incidentul de sâmbătă vine într-un moment în care măsurile de securitate sunt consolidate pentru pregătirea summitului G-7 care va avea loc la Hiroshima în mai. (news.ro)