VIDEO Iohannis: Se pare că peste 80% din persoanele din zona medicală doresc să se vaccineze anti-COVID

VIDEO Iohannis: Se pare că peste 80% din persoanele din zona medicală doresc să se vaccineze anti-COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că intenţia de vaccinare împotriva noului coronavirus este ''la un grad foarte mare'' în rândul personalului din zona medicală.

 


"Este foarte foarte important de ştiut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european şi asta este o ştire foarte importantă pentru români. Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unităţi spitaliceşti, între medicii de familie şi sunt foarte bucuros să vă spun că am aflat chiar astăzi (...) că deja intenţia de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporţie de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun şi, dacă toate merg aşa cum sunt planificate, este posibil ca, până în vară, să terminăm această prima campanie de vaccinare", a afirmat Iohannis, după ce a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo.

Şeful statului a menţionat că pentru vaccinarea mai multor milioane de persoane în doar câteva zile este nevoie de deschiderea de centre de vaccinare, precum cel de la Romexpo.

"Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, fiindcă, pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane, vorbim de mai multe milioane de persoane care vor fi vaccinate în doar câteva luni de zile, intenţia este de a deschide astfel de centre de vaccinare. Ce avem astăzi aici, şi veţi vedea imaginile, este un proiect pilot. Aşa vor arăta centrele de vaccinare - cu o zonă de primire, o zonă de discuţie cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă şi o zonă de aşteptare după vaccinare", a explicat Iohannis.

Preşedintele a precizat că va exista un registru electronic unde vor fi înregistrate vaccinările, menţionând că aceste tipuri de vaccin presupun o vaccinare în două tranşe.

"Există un registru electronic unde vor fi înregistrate toate vaccinările, un registru electronic, evident, confidenţial, dar este nevoie de o evidenţă din mai multe puncte de vedere. Specificul mai multor tipuri de vaccin, de data aceasta, este că necesită vaccinare în două tranşe. Deci persoanele care primesc aceste tipuri de vaccin vor trebui să vină de două ori la un interval care va fi comunicat", a adăugat Klaus Iohannis.

El a mai spus că aşteaptă să vină vaccinul şi să se termine campania de vaccinare pentru a reporni economia.

"Suntem bine pregătiţi, aşteptăm vaccinurile şi pot să vă spun că, personal, sunt foarte mulţumit de munca depusă de Ministerul Sănătăţii, domnul ministru, domnul secretar de stat şi domnul colonel Gheorghiţă, care se ocupă de această campanie de vaccinare. Abia aştept să vină vaccinul şi să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucţie, să refacem tot ce a fost lăsat mai încet, să repornim economia şi să reajungem la normalitate", a subliniat şeful statului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire