VIDEO Iohannis: Se pot plafona preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică

VIDEO Iohannis: Se pot plafona preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că pe perioada stării de urgenţă se pot plafona preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică.

"Pe durata stării de urgenţă, se pot plafona preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică şi termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanţi", a spus şeful statului într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.



El a arătat că în decretul privind prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile a fost adăugată o menţiune specială pentru situaţia în care se va constata o scădere a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pe pieţele regionale.

"În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte în preţul plătit de consumator", a explicat şeful statului.

De asemenea, el a precizat că, prin decretul emis, Guvernul va lua toate măsurile astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară a cetăţenilor prin continuarea aprovizionării, producţiei, procesării, transportului şi furnizării către oameni a bunurilor de strictă necesitate. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, imagine: Administrația Prezidențială, redactare video: Marilena Gheorghiță, montaj: Andrei Cârlan, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina